Bröstförminskning

Stora och hängiga bröst kan ge smärtor och värk i kroppen som måste bära upp tyngden. Det kan vara svårt att hitta kläder som passar, en del får problem med bh-band som skär in i huden och det kan kännas omöjligt att träna eller utföra andra fysiska aktiviteter. Brösten blir ett bekymmer. Det i sin tur påverkar självförtroendet, många mår dåligt och isolerar sig socialt.

För de kvinnor som inte trivs med sina stora bröst utför vi bröstförminskning. En operation som kan få hela kroppen att må bra.

INFÖR

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en bröstförminskning går till och går igenom vad du bör tänka på innan operationen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning då vi även kommer överens om alla detaljer kring ingreppet.

För att ingreppet ska bli så bra som möjligt är det lämpligt att man inte är överviktig. Du bör ha ett BMI (body mass index) under 30.

BMI:

0 kg
0 cm

EFTER

Dina bröst kommer att vara både mindre, lättare, fastare och mindre hängiga efter operationen. Efter en bröstförminskning brukar man inte ha så ont; i regel är receptfria läkemedel som Panodil och Ipren tillräckliga som smärtlindring.

De första 2–3 veckorna efter operationen ska du undvika att bära tungt. Du bör kunna återgå till jobbet efter 1–3 veckor, beroende på arbetets tyngd. Hur ärr läker är individuellt men för att få så fina ärr som möjligt ska du tejpa brösten det första halvåret efter ingreppet. Läkaren kommer att informera dig om hur det går till. Efter två veckor kommer du på en läkningskontroll. Efter tre månader görs en slutkontroll på mottagningen.

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Efter operationen ska du bära du en sport-bh, som du får av Bellakliniken, dygnet runt i två månader för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Därefter ska denna bh användas dagtid under cirka två månaders tid.

FAKTA & PRIS BRÖSTFÖRMINSKNING

  • Operationstid: Ca 2 timme
  • Sjukskrivning: 2-4 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Pris: 37 000 kr
Boka konsultation

FINANSIERA DIN OPERATION MED

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras hemsida.
Gå direkt till ansökningsformuläret.

Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00