Bröstförstoring

Fasta och fylliga bröst utan synliga ärr

Vi har längst erfarenhet i Skandinavien av bröstförstoring via armhålan. Med vår metod Nordquisttekniken® opererar vi med hjälp av titthålskirurgi. Boka en konsultation så berättar vi mer om vår metod.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Vi hjälper dig att få naturligt vackra bröst utan synliga ärr

Om du inte är nöjd med utseendet på dina bröst kan en bröstförstoring vara ett bra alternativ. Studier visar att kvinnor som har behov av att förändra sin byst kan få ökad livskvalitet. Att tycka om sitt eget utseende ger helt enkelt en bättre självkänsla.

Varför en bröstförstoring hos Bellakliniken?

Till skillnad från andra kliniker är vi specialister på att göra bröstförstoringar med en oöverträffad exakthet utan att lämna synliga ärr på brösten. Vi för in implantatet genom ett litet snitt i armhålan, i ett av dina befintliga veck, och placerar det bakom bröstmuskeln. Detta gör vi med hjälp av titthålskirurgi, alltså med hjälp av en liten kamera. På så vis har vi full visuell kontroll när vi gör plats för implantatet, till skillnad från andra kliniker som gör detta i blindo. Vår världsunika metod kallas Nordquisttekniken® och sedan vi startade med bröstförstoring med hjälp av titthålskirurgi har vi hjälpt fler än 7000 kvinnor att få nya bröst med ett naturligt, säkert resultat.

Fördelar

På en timme kan vi ge dig större bröst med ett naturligt utseende, helt fria från ärr. Genom att placera implantatet bakom bröstmuskeln ökar stabiliteten och brösten känns mindre tunga. Dessutom påverkas inte amningsförmågan, och smärtan efter operationen blir betydligt lindrigare. Genom att lägga snittet i ett befintligt veck i armhålan läker ärret snyggt och bleknar bort, medan det på brösten inte finns några ärr alls. För denna metod använder vi silikonimplantat från Motiva upp till 925 ml – de säkraste och mest moderna på marknaden. Det finns även implantat upp till 1500 ml, som vi specialbeställer utefter ditt behov.

Bröstförstoring

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Hör vår chefskirurg berätta mer om Nordquisttekniken®

Johan har varit plastikkirurg sedan 1999 efter dubbel specialistexamen inom allmänkirurgi och plastikkirurgi.

Johan Nordquist

Klinikchef och bröstspecialist

Möt vår kirurg

Hur en bröstförstoring går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Storlek

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av bröst och bröstkorg för att kunna ge dig individanpassade rekommendationer efter dina förutsättningar. Därefter får du prova olika storlekar av BH.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos. Efter att du somnat lägger vi små diskreta snitt i armhålan, för in implantaten och syr igen. Bröstförstoringen är färdig på en timme.

Uppvaknandet

När du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Beroende på vad du har bestämt dig för åker du antingen hem samma dag eller spenderar natten hos oss i eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Brösten kommer att kännas spända och uppsvällda men det går över inom loppet av ett par veckor.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts dagen efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. För att resultatet ska bli så bra som möjligt får du en bygel-BH med ett elastiskt bröstband som ska bäras dygnet runt i 2-6 veckor. Vi rekommenderar att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna och att du sjukskriver dig 4 veckor efter operationen. Om du skulle känna dig redo kan du återgå till jobbet innan dess – så länge jobbet inte inkluderar tunga lyft.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor utförs en läkningskontroll där eventuella stygn tas bort. Tre månader senare träffas vi igen för en slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Förstoring

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om bröstförstoring

Implantat

Bröstförstoring

Narkos

Implantat

Påverkas amning av implantaten?

Du kommer med största sannolikhet att få behålla förmågan att amma efter en bröstförstoring hos Bellakliniken. Eftersom att vi i regel lägger implantatet bakom bröstmuskeln påverkas inte bröstkörteln. Risken för att du förlorar amningsförmågan är med andra ord minimal med denna metod men det är helt upp till dig om du vill ha implantatet framför eller bakom muskeln.

Hur länge håller implantaten?

Tillverkaren Motiva utlovar 15-års garanti, men de kan hålla livet ut. Så länge du är nöjd med storlek, form, placering och inte har ont, finns det i princip ingen anledning att byta ut dem. Med det sagt rekommenderar vi att du byter ut implantaten efter 15-25 år eftersom att risken för defekter ökar med åren.

Är implantaten säkra?

Motiva-implantat är FDA-certifierade och de i särklass säkraste och mest moderna implantaten på marknaden. Risken att de går sönder är mindre 0.1%. Men det har vi kapselgaranti för.

När kan jag träna igen efter en bröstförstoring med implantat?

Du får gärna börja träna efter 3 veckor så länge det inte är direkt träning av bröstmusklerna eller löpning. Efter 6–8 veckor kan du börja löpträna och styrketräna med små vikter igen. Om något gör ont bör du vänta lite till med just den övningen.

Bröstförstoring

Kommer jag att ha ont efter operationen?

Förbered dig på att brösten kommer att kännas ömma och mycket spända under den första tiden efter operationen, vilket avtar över ett par veckor. Du kommer att få med dig recept för smärtlindring inför din hemgång. Hur ont det gör varierar från person till person, men med Nordquisttekniken minimeras den postoperativa smärtan.

Kommer ärren synas på mina bröst efter en bröstförstoring?

Det beror på metod. Så länge du inte vill ha större implantat än 1500ml för vi in implantat genom armhålan med hjälp av titthålskirurgi. Resultatet blir då naturligt snygga och helt ärrfria bröst. De små ärren som finns kommer ligga i det hårbärande partiet i armhålan och därför vara näst intill osynliga. Om du även tar väl hand om dina ärr enligt kirurgens anvisningar efteråt blir ärren efter en bröstförstoring minimala.

Vad händer efter operationen?

Efter cirka två veckor kommer du på ett återbesök för en kontroll av läkning och implantatens läge. Slutkontrollen görs efter ytterligare 3 månader. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en eventuell justeringar göras enligt överenskommelse.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs för operationen.

Finns det några risker med att bli sövd under bröstoperationen?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan 45–60 minuter.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss