Bröstförstoring

NORDQUISTTEKNIKEN®

Förändrar mer än ditt utseende

Som enda klinik i Skandinavien lägger vi in implantat genom armhålan med hjälp av titthålskirurgi, den världsunika Nordquisttekniken. Resultatet blir naturligt snyggt med osynliga ärr.

Behandlingen

Om brösten känns för små eller om de blivit slappa efter en graviditet eller viktnedgång kan man välja att göra en bröstförstoring med silikonimplantat. Detta är den vanligaste plastikkirurgiska operationen, både i Sverige och i stora delar av världen. Även bröst med olika storlek kan åtgärdas med denna metod.

Hög kvalité

Bröstförstoring med silikonimplantat har gjorts sedan 60-talet. I takt med att antalet bröstoperationer ökat har kunskaperna om implantat och operationer blivit större. Idag håller implantaten mycket god kvalité, varför resultaten också är mycket goda med minimala risker för oönskade effekter.

Unik metod

Som enda klinik i Skandinavien lägger vi in implantat genom armhålan med hjälp av titthålskirurgi, den så kallade Nordquisttekniken®. Resultatet blir naturligt snyggt med osynliga ärr, och smärtan efter bröstoperationen är lindrigare än vid andra metoder för bröstförstoring.

Bröstförstoring

Fakta & Pris

 • Operationstid: Ca 1 timme
 • Bedövning: Narkos
 • Sjukskrivning: 2-4 veckor
 • Läkningskontroll: 2 veckor
 • Slutkontroll: 3 månader
 • Pris: Från fr. 45 000 kr
Boka konsultation
TRÄFFA VÅRT TEAM

Vår kirurg berättar

Introduktion om oss
Nordquisttekniken
Frågor & svar

Implantat via armhålan

Med Nordquisttekniken® kan vi göra fickan där implantatet sedermera ska föras in helt under ögats kontroll. Detta gör att vi har lättare att se implantatets placering, och kan se eventuella blödningar. Den postoperativa smärtan blir lindrigare och påverkan som operationen kan ha på dina muskler blir avsevärt mindre.

Storlek avgör metod

Bellakliniken lägger in släta implantat via armhålan, främst från Motiva. Vi kan lägga in silikonimplantat via armhålan med storlek upp till 1050 ml, vilket vi var först i landet med att göra. Bellakliniken gör även bröst- förstoringar med silikonimplantat upp till 1500 ml, men då läggs snittet istället under bröstet.

Vackrare bröst

På Bellakliniken väljer vi dessutom nästan alltid att lägga implantatet under eller bakom bröstmuskeln vilket ger vackrare bröst och minskar risken för långtgående komplikationer så som hårda eller deformerade bröst.

Priser Bröstförstoring

Förstoring

fr. 45 000 kr
 • Bröstförstoring
 • Kapselgaranti

Förstoring med Lyft

fr. 60 000 kr
 • Bröstförstoring
 • Kapselgaranti
 • Bröstlyft (samtidigt)
 • Bröstförstoring (inkl. kapselgaranti): fr. 45 000 kr
 • Bröstförstoring med samtidigt bröstlyft: fr. 60 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför bröstförstoring

Undersökning

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en bröstförstoring går till och går igenom vad du bör tänka på innan operationen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning då vi även kommer överens om alla detaljer kring ingreppet. Storleken brukar vara det som är svårast att bestämma.

Välja rätt storlek

Efter att vi gått igenom dina önskemål och förväntningar och gjort en noggrann undersökning av dina bröst och din bröstkorg rekommenderar vi en lämplig mindre alternativt större storlek för dig. Därefter får du prova olika protesstorlekar i bh för att se vilken du trivs bäst med.

Att tänka på

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur en bröstförstoring går till och går igenom vad du bör tänka på inför en operation, samt vad du bör veta om bandage och förhållningsregler.

Under bröstförstoring

Narkos

Operationen görs i full narkos för att din upplevelse skall bli så behaglig som möjligt. Operationen kan göras i lokalbedövning, men de flesta upplever det som väldigt obehagligt.

Operationen

Under de första veckorna efter operationen kommer du att bära en bygel-BH och ett elastiskt band över brösten för att forma till brösten på bästa sätt. Vi har normalt sett två återbesök; ett efter två veckor för att bedöma läkningen, bröstens form och implantatens läge, samt ett efter ca tre månader för att kontrollera att du är nöjd med ditt resultat..

Efter bröstförstoring

Dagarna efter

Brösten kommer att kännas mycket spända och stora de första dagarna efter operationen men detta minskar successivt under ett par veckor. Till följd av svullnaden är det även helt normalt att det bränner runt bröstvårtorna. Efter operationen ska du bära en bygel-bh och ett elastiskt bröstband, dygnet runt i 2–6 veckor för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Dessa tillhandahålls av Bellakliniken.

Förhållningsråd

Du ska vidare undvika att bära tungt de första 2–3 veckorna efter operationen och undvika att jogga och träna bröstmusklerna i 6–8 veckor.

Kapselgaranti ingår alltid

Det är normalt att vara sjukskriven 2-4 efter operationen. Har du ett arbete utan tunga lyft så kan man återgå så fort du orkar. Efter ungefär två veckor gör vi en läkningskontroll och tar bort eventuella stygn. Tre månader senare träffas vi för en slutkontroll. Möjligheten till amning och mammografi påverkas inte efter en operation. Inför din hemgång kommer en läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Kapselgaranti ingår alltid i operationskostnaden.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Implantat

Påverkas amning av implantaten?

Du kommer att kunna amma efter en bröstförstoring. Lägger vi implantatet under bröstmuskeln, vilket vi brukar göra, så ligger implantatet även bakom bröstkörteln och därför är chansen mycket stor att du kan amma efter operationen.

Hur länge kan man ha implantaten?

I princip kan de implantat vi använder på Bellakliniken hålla livet ut. Tillverkaren Motiva ger 15-års garanti på implantaten. Om du är nöjd med storlek, form och placering och du inte har ont, finns det i princip ingen anledning att byta ut implantaten. Men implantaten har en större risk att gå sönder med åren, så vi rekommenderar vanligtvis att du byter ut implantaten efter 15–25 år.

När kan jag träna igen efter en bröstförstoring med implantat?

Du får gärna börja träna efter 3 veckor – så länge det inte är direkt träning av bröstmusklerna eller löpning. Efter 6–8 veckor kan du börja löpträna och styrketräna med små vikter igen. Om något gör ont bör du vänta lite till med just den övningen.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos och samarbete med en erfaren narkosläkare gör att du får den säkerhetsnivå som krävs under operationen.

Vilka risker finns med att bli sövd under bröstoperationen?

För en fullt frisk person att bli sövd på en klinik med skickliga narkosläkare, är risken för att ta skada i asamband med narkos väldigt låg. Alla som ska sövas undergår en grundlig riskbedömning av narkosläkaren.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Operationen sker under narkos och tar ca 45–60 minuter inklusive narkosföreberedelserna.

Operation

Kommer jag känna smärta efter operationen?

Ja, du får vara förberedd på att brösten kommer att kännas mycket spända under den första tiden efter operationen, något som minskar successivt under ett par veckor. Du kommer att få med dig recept på smärtlindring inför hemgång. Samtidigt är smärta väldigt individuellt, så det är svårt att komma med ett tydligt svar på hur ont det gör.

Hur synliga är ärren efter en bröstförstoring?

Vi lägger oftast in implantat genom armhålan med hjälp av titthålskirurgi och resultatet blir då naturligt snyggt med nästan helt osynliga ärr. Om du dessutom tar väl hand om dina ärr enligt kirurgens anvisningar efteråt, så blir ärren efter en bröstförstoring minimala.

Vad händer efter operationen?

Efter ca två veckor kommer du på ett återbesök där det görs en läkningskontroll samt kontroll av implantatens läge. Slutkontrollen görs efter ytterligare 3 månader.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån