Fettsugning haka och hals

Om du önskar dig en skarpare profil med tydligare linjer

Envist fett kan sudda ut en vacker profil. Boka en konsultation så berättar vi mer om hur du får tillbaka dina linjer genom skulptering.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Framhäv din naturliga profil

Dubbelhaka uppstår när fett samlas under hakan. Det kan drabba alla och blir vanligare ju äldre vi blir. Med en operation kan du få din profil tillbaka.

En skarpare käklinje

Genom att avlägsna överflödigt fett på haka och hals återfår du en tydligare och skarpare käklinje.
Vi har lång erfarenhet av denna operation. Varmt välkommen att kontakta oss för en konsultation.

Process och resultat

Operationen är effektiv och tar ungefär en timme. Resultatet blir att vi återställer din hak- och käklinje – med i princip osynliga ärr.

Fettsugning haka och hals

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur en fettsugning av haka och hals går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av ditt hals-och hakparti för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet. Exempelvis kan kirurgen rekommendera en halssträckning i kombination med fettsugningen, i de fall huden inte bedöms vara tillräckligt elastisk.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi lätt narkos och lokalbedövning. Sedan lägger vi tre korta snitt under hakspetsen och vid öronsnibbarna för att suga bort överflödigt fett med mycket tunna kanyler. Fettsugningen är klar på ungefär 45 minuter. (Om behovet finns görs sedan en halssträckning eller ansiktslyftning efter överenskommelse. För information om hur det går till, se sidan för ansiktslyft.)

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Efter det får du vila några timmar. När du känner dig redo kan du åka hem, men förbered gärna skjuts. Inför hemgången kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen.

Om du har valt att kombinera detta ingrepp med någonting annat, exempelvis ansiktslyftning, får du sova över i eget rum där vi tar hand om dig.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Du kommer att uppleva ömhet, blåmärken och viss svullnad som kommer att klinga av inom loppet av en vecka.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Du kommer bära ett kompressionsförband tills svullnaden har lagt sig. Läketiden och hur öm du känner dig varierar från person till person, men genom vår operationsteknik minimerar vi både smärtor, blåmärken och gör ärren så gott som osynliga.

Återbesök och kontroller

Efter en till två veckor utförs en läkningskontroll där eventuella stygn tas bort. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll och om behov skulle finnas kan en eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Fettsugning haka och hals

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om fettsugning

Fettsugning haka och hals

Fettsugning haka och hals

Hur går fettsugning av dubbelhaka och hals till?

Under en fettsugning av haka och hals tar vi bort överflödigt fett genom tre korta snitt med tunna kanyler. Detta görs ibland i kombination med ett ansiktslyft eller halssträckning. Vilken typ av operation vi utför beror på din huds elasticitet. Om din hud bedöms kunna anpassa sig själv behövs inget kompletterande ingrepp. Ingreppet tar runt en timme, medan en kombinationsoperation tar runt 2,5 timmar.

Vem är en lämplig kandidat för ett ansiktslyft?

Alla som upplever dubbelhaka, hängig hals eller försämrad käklinje. De vanligaste kunderna är män och kvinnor mellan 40–65 år men kan utföras på både yngre och äldre personer.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Din hak-och käklinje kommer att bli mer definerad – dessutom är ärren nästan osynliga. Andra kommer inte kunna se att du har gjort en fettsugning.

Kommer jag att ha ont efter fettsugning?

Efter operationen kan hals och haka kännas ömma och svullna. För att motverka detta får du bära en kompressionsmask tills svullnaden har lagt sig, vilket vanligen tar några dagar eller upp till en vecka. Vi skriver även ut smärtstillande.

Hur länge håller en fettsugning?

Eftersom fettcellerna avlägsnas ger en fettsugning bestående resultat, men precis som med alla typer av ingrepp kan det variera. Det finns flera olika faktorer som kan påverka hur länge resultatet håller, och vissa individer får lättare dubbelhaka. Vid viktuppgång finns en risk att dubbelhakan kommer tillbaka.

När får jag åka hem efter operationen?

Efter ingreppet övervakas du på kliniken under ett par timmar. Du får åka hem när du känner dig redo.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss