Rumpimplantat

Fylligare rumpa med hjälp av rumpimplantat

Utseendet på rumpan kan påverkas av en graviditet, om du gått ner i vikt eller helt enkelt som ett resultat av det naturliga åldrandet. Att förändra sussens form och storlek med hjälp av implantat är ett bra alternativ till Brazilian Butt Lift.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Större rumpa med naturligt utseende

Rumpimplantat kan vara ett alternativ till Brazilian Butt Lift, om transplantation av eget fett inte är möjligt. Men implantatet kan också kombineras med transplantation av eget kroppsfett.

Varför en rumpförstoring hos Bellakliniken?

Vi har god erfarenhet av rumpförstoring och hos oss kan du känna dig helt trygg både vad gäller bemötande, genomförande och resultat.
Kontakta oss för en personlig konsultation.

Process och resultat

Ingreppet tar ca 1-2 timmar och lämnar endast minimala ärr dolda mellan skinkorna. Om du istället vill omfördela fett rekommenderar vi Brazilian Butt Lift.

Rumpimplantat

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur en rumpförstoring går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av stuss och fettdepåer för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet. Om dina fettdepåer bedöms som tillräckliga föreslås en Brazilian Butt Lift.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos. När du somnat lägger vi två små snitt i vecket mellan skinkorna, för in implantatet och syr igen med tråd som försvinner av sig själv. Rumpförstoringen tar ca 1-2 timmar.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. I normalfallet kan du sova hemma, men du kan även välja att spendera den första natten på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Efter en rumpförstoring kan man ha ont i 48 timmar och du kommer därför att få ordentligt med smärtstillande.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. För att minska svullnad och uppnå ett gott resultat kommer du att bära en speciell kompressionsbyxa dygnet runt i ett par veckor. Annars ska du försöka leva som du brukar. Vi rekommenderar att du sjukskriver dig 1-2 veckor efter operationen.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor utförs en läkningskontroll. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Rumpimplantat

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om rumpförstoring

Rumpförstoring

Narkos

Rumpförstoring

Vilken behandling ska jag välja för att få en större rumpa?

Om du vill ha en större rumpa har du idag flera alternativ. Du kan antingen välja att lägga silikonimplantat i varje skinka. Men du kan även få ditt eget fett transplanterat, från t ex höfter eller mage och in i skinkorna. Dessa två varianter går även bra att kombinera, vilket oftast ger det finaste resultatet. Vilket alternativ du ska välja beror på dina önskemål och dina unika förutsättningar. Under en konsultation kan våra plastikkirurger hjälpa dig med vägledning inför beslutet.

Vem är en lämplig kandidat för rumpförstoring?

Du är en lämplig kandidat om du upplever att din rumpa är för platt eller för hängig samtidigt, som du är slank i övrigt och därmed har begränsad mängd fett på andra ställen. Om du har tillräckliga fettdepåer rekommenderar vi i stället ett Brazilian Butt Lift. Du bör även vara relativt frisk.

Vilken typ av ärr kommer jag att ha?

Du kommer att ha två mycket diskreta ärr i vecket mellan skinkorna.

Vilken storlek ska jag välja på implantatet?

Implantatet kan variera i både form och storlek, vilket möjliggör en individuell anpassning beroende på dina behov och önskemål. På konsultationen kommer du att få känna på de olika alternativen och få råd utifrån dina förutsättningar i förhållande till dina önskemål.

Hur länge varar resultatet av en rumpförstoring?

Resultatet av en rumpförstoring med implantat är permanent.

Kommer jag ha ont efter operationen?

En rumpförstoring med implantat kan göra ont efteråt eftersom vävnaden sträcker sig efter behandlingen. Denna smärta kommer dock att avta gradvis efter 48 timmar. När du vaknar efter operationen kommer du att känna dig trött, stel och öm. Dessutom kan du få ett antal blåmärken på rumpan som försvinner efter en kort tid.

Hur lång tid efter operationen behöver jag vara sjukskriven?

Arbetet kan vanligtvis återupptas efter 1–2 veckor. Vid transplantation av endast fett kan du ofta gå tillbaka till arbetet lite tidigare, medan en rumpförstoring med implantat behöver längre tid att läka. Fysisk träning bör undvikas under 4-6 veckor efter operationen.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs för operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan 1-2 timmar.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss