Åderbråck

Flebektomi, vår kirurgiska behandling mot åderbråck

Har du problem med åderbråck på dina ben? Våra kirurger kan hjälpa dig genom ett kirurgiskt ingrepp som kallas Flebektomi.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Bli fri från dina åderbråck

Åderbråck uppstår på grund av skadade klaffar i benens vener och försämrad blodcirkulation. Risken för att drabbas av åderbråck ökar hos personer som har anlag för åderbråck, är överviktiga eller gravida och ofta förvärras tillståndet med tiden. Vi kan hjälpa dig.

Vi behandlar ditt åderbråck på ett säkert och effektivt sätt

Flebektomi, den metod vi använder för att behandla åderbråck, är ett säkert och effektivt ingrepp. Du kan återgå till dina normala aktiviter några dagar efter behandlingen.
Kontakta oss för en personlig konsultation så berättar vi mer om metoden.

Process och resultat

 

Ingreppet görs genom att kirurgen drar ut de besvärande förstorade venerna genom små snitt som görs i huden i det drabbade området. Operationen tar ca 1-2 timmar att utföra och görs under lokalbedövning eller narkos, beroende på hur mycket åderbråck du har.

Åderbråck

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur en åderbråcksoperation går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av det drabbade området.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vilka risker som finns samt vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi lokalbedövning eller narkos, beroende på hur mycket åderbråck du har. Sedan görs operationen genom att kirurgen lägger ett antal små snitt på ca 1-2 mm i det drabbade området, ur vilka de skadade venerna dras ut.

 

Tiden efter

Dagarna efter

Du kan gå som vanligt efter operationen, men bör undvika högintensiva aktiviteter. En viss smärta uppstår efter operationen och kan hålla i sig under en vecka. Den dämpas med normala smärtstillande tabletter.

Du får också bandage kring benet samt en kompressionsstrumpa som ska användas i 48 timmar efter operationen samt därefter under dagtid i två veckor. Vi rekommenderar sjukskrivning i en vecka efter operationen. I övrigt kommer du att få personliga råd kring vad du bör tänka på.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Åderbråck

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss