Bröstlyft

Återfå din naturliga form med ett bröstlyft

Om du är nöjd med storleken på dina bröst men tycker att de blivit slappa och hängiga, till exempel efter amning, kan det vara lämpligt med ett bröstlyft.

Behandlingen

Om brösten känns för små eller om de blivit slappa efter en graviditet eller viktnedgång kan man välja att göra ett bröstlyft. Detta är den vanligaste plastikkirurgiska operationen, både i Sverige och i stora delar av världen.

Hög kvalité

Bröstlyft har gjorts sedan 60-talet. I takt med att antalet bröstoperationer ökat har kunskaperna om bröstoperationer blivit större. Även bröst med olika storlek kan åtgärdas med denna metod.

Vi anpassar efter dina behov

Vi berättar mer ingående om hur ett bröstlyft går till och går igenom vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning då vi även kommer överens om alla detaljer kring ingreppet.

Bröstlyft

Fakta & Pris

  • Operationstid: Ca 1 timme
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-3 veckor
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: 34 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför bröstlyft

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur ett bröstlyft går till och går igenom vad du bör tänka på innan operationen.

Undersökning

För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning då vi även kommer överens om alla detaljer kring ingreppet.

Under bröstlyft

Narkos

Operationen görs normalt sett i full narkos, men kan göras i lokalbedövning om du skulle föredra det.

Operationen

Under operationen skär vi bort överskottsskinnet på brösten, så att vi kan dra upp bröstvårtan till en önskvärd nivå och strama till bröstet. Alla snitten sys med tråd som försvinner av sig själv. Avslutningsvis tejpar vi såren för att de skall läka så fint som möjligt.

Efter bröstlyft

Förhållningsråd

Efter operationen bär du en sport-bh, som du får av Bellakliniken, dygnet runt i två månader för att resultatet av ditt bröstlyft ska bli så bra som möjligt. Därefter ska denna bh användas dagtid under cirka två månaders tid.

Tiden efter

Vanligtvis har man inte så ont efter ett bröstlyft; Panodil och Ipren är i regel tillräckligt som smärtlindring. I början kan du få nedsatt känsel i brösten men den kommer tillbaka gradvis. Räkna med att vara sjukskriven i upp till tre veckor och undvik att göra tunga lyft under de första månaderna efter operationen. Om du har ett arbete utan tunga lyft kan du återgå till ditt arbete så fort du orkar.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vem är en lämplig kandidat för bröstlyft?

Alla kvinnor med slappa eller hängande bröst kan i princip genomgå ett bröstlyft. Självklart måste du vara fullt frisk för att kunna få ingreppet gjort. Rökning och fetma är riskfaktorer man måste ha i åtanke och vi rekommenderar även ett BMI på max 30.

Kan man amma efter bröstlyft?

Det korta svaret är: Ja, det kan du. De flesta av våra patienter kan amma efter bröstlyft, då vi inte skär i bröstkörtelvävnaden. Tvärtom skär vi bara bort hud. Men I mycket sällsynta fall kan amningen påverkas.

Hur länge håller resultatet?

När du väl gjort ett bröstlyft behöver du oftast inte operera brösten senare i livet, då detta kan vara en engångsoperation. Var dock medveten om att dina bröst av naturliga och åldersrelaterade skäl kommer att förlora sitt ungdomliga utseende med tiden. Det är upp till dig och dina kosmetiska behov om du vill genomgå en ny bröstlyftsoperation igen senare i livet.

Narkos

Görs bröstlyftoperationen i narkos?

Ja, operationen görs oftast i narkos. Det kan dock göras på två olika sätt. Antingen i lokalbedövning eller full narkos beroende på ingreppets omfattning. Ett mindre bröstlyft är under lokalbedövning och varar 1 timme. Ett mer omfattande bröstlyft utförs under narkos och varar i 2 timmar.

Finns det några risker finns med att bli sövd under ingreppet?

För en frisk och hälsosam individ är risken för att ta skada relaterat till narkos väldigt låg. Alla som ska sövas undergår dessutom en grundlig riskbedömning av narkosläkaren.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Vanligtvis är du sövd ca 1–2 timmar beroende på ingreppets omfattning.

Operation

Kommer jag ha ont efter operationen?

Ja, men bara lite. Under den första tiden efter ingreppet kommer brösten kommer att kännas spända. Detta är något som minskar successivt. Du kommer även att få med dig recept på smärtlindring som kan tas vid behov.

Hur tidigt kan jag se resultatet efter bröstlyft?

Direkt efter att du vaknat kommer resultatet av operationen att bedömas. Proceduren lämnar ett synligt resultat. Den första tiden kommer du att bära ett bandage och tejp på bröstområdet, vilket säkerställer att det inte blir någon inflammation i såren och att operationssåren får läka optimalt.

Hur länge måste jag vara sjukskriven efter operationen?

Det beror på vilken typ av arbete du har, men vi brukar vanligtvis rekommendera 1–3 veckors sjukskrivning.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån