Bröstlyft

Om du önskar dig fasta och symmetriska bröst

Trötta, hängiga eller ojämna bröst kan påverka självkänslan. Boka en konsultation så berättar vi mer om hur du får brösten du trivs med genom ett bröstlyft i särklass – av specialister i världsklass.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Fasta bröst med ett naturligt utseende

Bröst kommer i alla former och förändras genom livet. Oavsett om du har trötta, hängiga eller ojämna bröst ger ett bröstlyft dig både fastare och mer symmetriska bröst med minimala ärr.

Varför ett bröstlyft hos Bellakliniken?

Vi har utfört tusentals bröstlyft för lika många nöjda kunder. Det är just denna erfarenhet som gör att många väljer oss för att få vackrare bröst.
Vi är en av Nordens ledande plastikkirurgikliniker inom bröstoperationer. Bellakliniken genomför dagligen säkra och trygga ingrepp med mycket bra resultat.

Processen

På bara en timme kan vi både strama åt dina bröst och dra upp bröstvårtorna till önskvärd position, vilket ger dig symmetriska bröst med ett naturligt utseende.

Bröstlyft

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Frågor och svar om bröstlyft

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Planering av ingreppet

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av dina bröst för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå önskat resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Omfattningen på ingreppet avgör om vi administrerar lokalbedövning eller narkos. (Du kan dock välja att få narkos även om det inte krävs.) Sedan avlägsnar vi överskottsskinn, drar upp bröstvårtorna till en jämn, önskvärd nivå och stramar åt brösten med stygn som försvinner av sig själva. Avslutningsvis tejpar vi över stygnen så att såret läker så fort som möjligt. Bröstlyftet är klart på 1-2 timmar beroende på ingreppets omfattning.

Uppvaknandet (vid narkos)

Om du fått narkos, finns vi redan vid din sida när du vaknar. Beroende på vad du har bestämt dig för åker du antingen hem samma dag eller spenderar natten hos oss i eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Brösten kommer att kännas spända under den första tiden. Vanligtvis gör det inte så ont, och det brukar därför räcka med ipren eller panodil som smärtlindring. I början av läkningen kan brösten ha nedsatt känsel, men den kommer gradvis tillbaka.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts dagen efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. För att resultatet ska bli så bra som möjligt får du en sport-BH med ett elastiskt bröstband som ska bäras dygnet runt två månader. I resterande två månader behöver du bara bära denna BH dagtid. Vi rekommenderar att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna och att du sjukskriver dig i 3 veckor efter operationen. Om du skulle känna dig redo kan du återgå till jobbet innan dess – så länge jobbet inte inkluderar tunga lyft.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor utförs en läkningskontroll där eventuella stygn tas bort. Tre månader senare träffas vi igen för en slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan eventuella justeringar göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Bröstlyft

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Hur ett bröstlyft går till på Bellakliniken

Bröstlyft

Narkos

Bröstlyft

Vem är en lämplig kandidat för bröstlyft?

Alla kvinnor med slappa, hängande eller ojämna bröst kan genomgå ett bröstlyft. Självklart måste du vara fullt frisk för att kunna få ingreppet gjort. Rökning och fetma är riskfaktorer man måste ha i åtanke och vi rekommenderar även ett BMI på max 30.

Kan man amma efter bröstlyft?

Amningen påverkas inte då vi enbart rör huden och ej bröstkörtelvävnaden.

Hur länge håller resultatet?

När du väl gjort ett bröstlyft behöver du som regel inte operera brösten igen. Var dock medveten om att dina bröst av naturliga och åldersrelaterade skäl kommer fortsätta förändras med tiden. Det är alltså upp till dig och dina kosmetiska behov om du vill genomgå en ny bröstlyftsoperation igen senare i livet.

Hur tidigt kan jag se resultatet efter bröstlyft?

På grund av svullnad och stygn syns inte det slutgiltiga resultatet förrän efter ett par månader. Däremot kommer resultatet av operationen att bedömas direkt efter att du vaknat.

Hur länge måste jag vara sjukskriven efter operationen?

Det beror på vilken typ av arbete du har, men vi brukar vanligtvis rekommendera 3 veckors sjukskrivning och att du återgår när du känner dig redo (så länge ditt arbete inte inkluderar tunga lyft).

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Operationen görs antingen med lokalbedövning eller full narkos beroende på ingreppets omfattning. Ett mindre bröstlyft görs under lokalbedövning och varar 1 timme. Ett mer omfattande bröstlyft utförs under narkos och varar i 2 timmar. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs under operationen.

Finns det några risker med att bli sövd under bröstlyftet?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan 1-2 timmar beroende på ingreppets omfattning.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss