Hårborttagning

Effektiv hårborttagning med permanent resultat

Bellakliniken i Helsingborg erbjuder effektiv hårborttagning med permanent resultat. LightSheer Diode-lasern har nu utvecklats till en ännu bättre och effektivare metod; High Speed LightSheer DUET.

Behandlingen

Bellakliniken i Helsingborg erbjuder effektiv hårborttagning med permanent resultat. LightSheer Diode-lasern har nu utvecklats till en ännu bättre och effektivare metod; High Speed LightSheer DUET

Så går det till

Genombrytande vakuumassisterande teknologi i kombination med diodlaserljus gör det möjligt för hårborttagning med en snabbare och behagligare behandling, även vid större områden. I genomsnitt sänks behandlingstiden med ca 75 procent jämfört med LightSheer Diode lasern. LightSheer DUET är en behandling för hårborttagning som tar bort oönskad hårväxt permanent. Genom laser förstörs hårsäcken och efter ett antal behandlingar får du en slät och fin hudyta utan hårväxt.

För att få ett tillfredsställande resultat krävs det mellan 4–8 behandlingar (detta är givetvis väldigt individuellt) med cirka 2–4 månaders intervall. Att det krävs flera behandlingar beror på att håren befinner sig i olika faser; tillväxtfas, övergångsfas och vilofas. Det är endast när hårstrået är i tillväxtfasen som laserstrålen kan nå ner till hårsäcken och förstöra denna.

Rekommendation

Personer med blont och rött hår är svåra att behandla då det inte finns något pigment i håret som lasern kan söka sig till. Samma gäller personer med mörk hudfärg där risken för att bränna huden är större än chansen att få ett bra resultat. Gravida kvinnor rekommenderar vi att avvakta till efter förlossning och efter avslutad amning.

Behandlingsprocess

Inför hårborttagning

Undvik solning

Solning, solarium och brun-utan-solkrämer ska undvikas 4–6 veckor före och under behandlingens gång. Mörkare pigment gör att hårborttagningen fungerar sämre och risken för att bränna huden ökar.

Vaxa inte området

Det går bra att raka det behandlade området, men du ska inte ta bort hårstrån med vaxning eller pincett 5 veckor före eller under den period du behandlas regelbundet, då kan inte laserljuset hitta ner till hårsäcken.

Under hårborttagning

Metod

Först tvättas huden ren från smink och parfym. Vi placerar ett avkylt munstycke på en rakad hudyta. Du kommer att känna ett stick i huden och därefter flyttar vi munstycket till nästa punkt.

Laserljus

Laserljus söker efter pigment (melanin) i hårstrået och i hårsäcken. Laserljuset omvandlas sedan till värme som förstör hårsäcken permanent. Håret som finns i den ödelagda hårsäcken ligger kvar men kommer att stötas ut. Hårstråna växer oberoende av varandra, vilket innebär att hårväxten kommer att glesna allt eftersom.

Behandlingslängd

Beroende på hur stor hudyta som behandlas kan det ta från 15 minuter till några timmar att behandla.

Efter hårborttagning

Dagarna efter

Efter behandlingen uppstår ofta en svullnad och en rodnad på det behandlade området, vilket är normalt. Ibland ser man även små så kallade follikelreaktioner vilka ser ut ungefär som blåsor. Dessa lägger sig efter några dagar.

Resultat

De hårsäckar som har förstörts under laserbehandlingen kommer aldrig att växa upp igen, du får alltså permanent hårborttagning. Däremot kan intilliggande hårsäckar, som har legat latent under behandlingens gång, börja växa vid ett senare tillfälle. Detta kallas nytillväxt.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.