Fettsugning

Vi förändrar mer än ditt utseende

Fettsugning, som numera ofta kallas liposkulptering, är ett vanligt ingrepp. Det lämpar sig bäst för dig som har någorlunda normal vikt men vill bli av med lokala fettdepåer som inte går bort med diet eller träning.

Behandlingen

Fettsugning, som numera ofta kallas liposkulptering, är ett vanligt ingrepp. Det lämpar sig bäst för dig som har någorlunda normal vikt men vill bli av med lokala fettdepåer som inte går bort med diet eller träning. Vid en skulptering får vi fram kroppens naturliga former med ett väldigt fint resultat.

Utvecklad Metod

Utvecklingen inom fettsugningsområdet har liksom inom andra delar av den estetiska plastikkirurgin gått snabbt framåt. Numera används, jämfört med för några år sedan, förhållandevis tunna kanyler och specialkanyler, som tillsammans ger ett betydligt jämnare resultat. Dessutom använder vi idag mycket större mängder utspädd lokalbedövning än tidigare, vilket avsevärt minskar riskerna för komplikationer.

Kroppsområden

Detta sammantaget gör att de flesta områden på kroppen kan behandlas, med obetydliga blödningar och blåmärken, med jämna fina resultat. Därför har namnet skulptering blivit mer relevant än den tidigare benämningen fettsugning. Vanliga områden för behandling är magen, midjan, lårens ut- och insidor, brösten hos män, halsen, knäna, underbenen och vristerna. Behåller man sin vikt så är resultatet bestående.

Fettsugning

Fakta & Pris

  • Behandlingstid: 1-2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: Några dagar
  • Läkningskontroll: 1 månad
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 24 000 - 38 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför fettsugning

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på.

Hälsokontroll

För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar för fettsugning gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av dina fettdepåer samt hudkvalitet.

Under fettsugning

Metod

Fettsugning utförs genom att man först injicerar rikligt med bedövningsmedel i området som ska opereras. Därefter sugs fettöverskottet ut med hjälp av väldigt tunna rör. Spetsen till röret vibrerar snabbt för att slå sönder fettet och ger därmed ett slätare och finare resultat.

Förhållningsråd

Ingreppen görs under narkos samt lokalbedövning och tar mellan en och två timmar. I de flesta fall går det alldeles utmärkt att komma hem samma dag efter att du utfört din fettsugning, men annars erbjuds du ett eget rum på kliniken där vår sjuksköterska tar hand om dig. Förbered gärna för att någon hämtar dig på kliniken. Det är även bra om du har någon som kan hjälpa dig i hemmet de första dagarna efter operationen då du kan ha ont och är trött.

Efter fettsugning

Tiden efter

Efter operationen använder du ett specialsytt kompressionsförband dygnet runt i en månad. Därefter ska du använda kompressionsförbandet dagtid ytterligare en månads tid. Detta för att ta bort svullnad efter din fettsugning och för att du ska uppnå ett jämnt resultat snabbare. Vi tillhandahåller detta förband. De opererade områdena ska masseras med hudlotion två gånger per dag.

Sjukskrivning

Sjukskrivningstiden behöver inte vara längre än några dagar och rörelse, idrott samt annan aktivitet är bara nyttigt att komma igång med så tidigt som möjligt. De små hålen som är ungefär 3 mm sys med ett stygn som försvinner av sig självt. Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Förhållningsråd

Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.Detta är en operation som kräver tålamod och det tar cirka 1 månad innan svullnaden börjar lägga sig. Efter cirka 3 månader träffas vi för en slutkontroll och vid den tidpunkten ska fettsugningen ha lett till ett jämt och fint slutresultat.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vad är en fettsugning?

En fettsugning eller liposkulptering, som det numera kallas, syftar till att ta bort fettdepåerna från de områden på kroppen där de är oönskade. Fettsugning kan göras på större delen av kroppen.

Hur mycket fett kan man ta bort med en fettsugning?

Vi gör endast fettsugning där vi tar bort upp till 4 liter fett per gång. Det är vår tydliga rekommendation.

Vilka ställen på kroppen kan man fettsuga?

I princip kan du utföra fettsugningen precis där du önskar, men vanliga områden är magen, midjan, låren, brösten hos män, halsen, knäna, underbenen och vristerna.

Narkos

Görs ingreppet under narkos?

Fettsugningen görs under både narkos och lokalbedövning på kliniken.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en frisk individ med god hälsa är risken för att ta skada relaterat till narkos väldigt låg. Dessutom undergår du som patient en noggrann riskbedömning av narkosläkaren före operationen.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 1–3 timmar beroende på hur stort område på kroppen som behandlas.

Operation

Gör en fettsugning ont?

En fettsugning gör inte ont då ingreppet görs under narkos samt lokalbedövning. Efteråt kan man känna ömhet i de opererade områdena.

Hur länge måste jag bära kompressionsförband?

​​Efter operationen ska du använda ett specialsytt kompressionsförband dygnet runt i ca en månad. Därefter skall kompressionsförbandet bäras dagtid i ytterligare en månad, detta för att svullnaden ska avta och för att du ska uppnå ett jämnt resultat.

När kan jag se resultat efter operationen?

Eftersom en viss svullnad uppstår efter ingreppet så ser man inte resultatet direkt. Resultatet kan först ses när svullnaden har gått ner, vilket kan ta några månader

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån