Liposkulptering (Fettsugning)

Så blir du av med överskottsfett

Lokala fettdepåer kan bestå trots rigorös träning och kosthållning. Boka en konsultation så berättar vi mer om hur du får bort envist fett genom fettsugning.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Få bort envisa fettdepåer

Alla har vi unika kroppar och former. Som en överlevnadsmekanism lagrar kroppen mer fett på vissa ställen än andra, vilket varierar från person till person. Trots att vi går ner i vikt kan det vara svårt att punktvis bli av med överskottsfett, hur mycket man än anstränger sig. Detta kan vi hjälpa dig med.

Varför fettsugning hos Bellakliniken?

Vi har utfört många fettsugningar för lika många nöjda kunder. Det är just denna erfarenhet som gör att många väljer oss för att framhäva kroppens naturliga former.
Vi har i över 20 år hjälpt män och kvinnor få bort envist fett – och vi hjälper gärna dig.

Process och resultat

På bara 2 timmar kan vi avlägsna envisa fettdepåer med hjälp av tunna specialkanyler för minimala ärr.

Liposkulptering (Fettsugning)

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur liposkulptering går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av dina fettdepåer för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos och lokalbedövning. När du somnat sugs fettet ut med hjälp av vibrerande, tunna specialkanyler. Detta bryter effektivt ner fettet, vilket bidrar till ett slätare och finare resultat. Fettsugningen tar ca 1-2 timmar.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. I normalfallet kan du sova hemma, men du kan även välja att spendera den första natten på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Området kring ingreppet kommer att kännas ömt och svullet, men det brukar räcka med vanliga värktabletter. Ärrbildningen kommer att vara minimal (3-4mm per injektionspunkt).

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. För att minska svullnad och uppnå ett gott resultat kommer du att bära ett kompressionsförband dygnet runt i ca en månad. Därefter ska det bäras dagtid ytterligare en månad. Området ska även masseras med hudlotion två gånger dagligen. Du behöver inte sjukskriva dig mer än ett par dagar. Du kan därför sätta igång med fysiska aktiviteter så fort du vill.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor görs en läkningskontroll. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en  eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Liposkulptering (Fettsugning)

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om fettsugning

Fettsugning

Narkos

Fettsugning

Hur går ingreppet till och hur mycket fett kan tas bort?

Via vibrerande, tunna specialkanyler suger vi ut upp till 4 liter fett per behandling. Det är vår tydliga rekommendation.

Vem är en lämplig kandidat för fettsugning?

Bukplastik är för män och kvinnor med god hälsa som har oönskade och envisa fettdepåer.

Kommer jag att ha ont efter operationen?

En fettsugning utförs under narkos samt lokalbedövning. Efteråt kan man dock känna viss ömhet i de opererade områdena, vilket motverkas genom vanliga värktabletter.

Vilka ställen på kroppen kan man fettsuga?

Vi kan utföra fettsugningen precis där du önskar, men de vanligaste områdena är magen, midjan, låren, halsen, knäna, underbenen och vristerna – samt bröstpartiet hos män.

När kan jag se resultat efter operationen?

Eftersom en viss svullnad uppstår efter ingreppet så ser man inte resultatet direkt. Resultatet kan först ses när svullnaden har gått ner, vilket kan ta några månader.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs för operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan 1-3 timmar beroende på omfattning.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss