Rumplyft

En fastare rumpa med naturligt utseende

Ett rumplyft är ett vanligt ingrepp anpassat för personer som gjort ett stort viktras. Huden har svårt att dra ihop sig fullt ut, vilket kan leda till att rumpan inte upplevs så fast som man skulle önska.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Fastare rumpa med naturligt utseende

Rumpans utseende förändras genom livet. Tydligast blir förändringen vid större viktnedgång. Då kan den överflödiga huden göra att rumpan känns slapp och hängig. Det kan vi hjälpa dig med genom ett rumplyft.

Så går det till

I samband med rumplyftet eller stusslyftet avlägsnas överflödig hud och den underliggande muskulaturen sträcks. Snittet läggs på bålens baksida, på rumpans övre del.
Vi har hjälpt både män och kvinnor att få en fastare stuss sedan starten för 20 år sedan och vi hjälper gärna dig.

Process och resultat

Operationen genomförs under narkos och tar ca två timmar. Många av våra patienter kombinerar rumplyftet med fettsugning eller fett-transplantation.

Rumplyft

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur ett rumplyft går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av din stuss för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos. När du somnat lägger vi ett snitt i ryggslutet och avlägsnar hudöverskottet för att lyfta rumpan. Rumplyftet tar ca 1-2 timmar.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Den första natten efter operationen spenderar du på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Efter ett rumplyft kan man känna en viss smärta kring det behandlade området, vilket avtar efterhand och försvinner helt efter en vecka. Känseln kring stussen blir vanligtvis nedsatt strax efter operationen, men den återvänder successivt under första året.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. Du får gärna röra på dig men bör helt avstå från träning de 6 första veckorna efter operationen. Däremot får du börja gå lugna, kortare promenader redan efter några dagar. Vi rekommenderar att du sjukskriver dig 2-4 veckor efter operationen, men du kan återvända till jobbet så fort du känner dig redo.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor utförs en läkningskontroll. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Rumplyft

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om rumplyft

Rumplyft

Narkos

Rumplyft

Vem är en lämplig kandidat för rumplyft?

Alla som är fullt friska och önskar en fastare rumpa. Vanligtvis rör det personer som genomgått en större viktnedgång med en hängig stuss som följd.

Vilken typ av ärr kommer jag att ha?

Du kommer att ha ett diskret ärr i ryggslutet som kommer att blekna med kirurgens instruktioner.

Hur länge håller ett rumplyft?

Precis som för alla typer av ingrepp, så är resultatet individuellt. Då vi inte kan stoppa kroppens naturliga åldrande kan resultatet förändras över tid. Med ett rumplyft får du dock ett nytt utgångsläge.

Kommer jag ha ont efter operationen?

Du kan känna en viss smärta kring det behandlade området efter behandlingen, vilken dock avtar successivt för att i de flesta fall försvinna efter en vecka.

Hur lång tid behöver jag vara sjukskriven?

Arbetet kan vanligtvis återupptas efter 2–4 veckor, men du kan återvända till jobbet så fort du känner dig redo.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs för operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan 2-3 timmar.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss