Rumplyft

Förändrar mer än ditt utseende

Ett rumplyft brukar göras av personer som gjort ett stort viktras. Det kan då vara svårt för huden att hinna dra ihop sig och leda till att rumpans hud blir slapp och hängig.

Behandlingen

Så går det till

I samband med rumplyftet eller stusslyftet avlägsnas överflödig hud och den underliggande muskulaturen sträcks till. Snittet läggs på bålens baksida precis ovanför rumpans övre region. Operationen genomförs i narkos och tar ca 2 timmar.

Kombinerad behandling

Det är även vanligt att kombinera rumplyftet med en fettsugning och fettransplantation.

Rumplyft

Fakta & Pris

  • Operationstid: 1-2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Läkningskontroll: 1 & 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 60 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför rumplyft

Konsultation

Du kommer att få träffa din kirurg under en konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål. Vi berättar mer kring hur ett rumplyft går till samt informerar om vad du bör tänka på innan operationen. Det är väldigt viktigt att du är fullt frisk och därför kommer du få genomföra en allmän hälsokontroll och undersökning inför operationen.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur en bröstförstoring går till och går igenom vad du bör tänka på inför en operation, samt vad du bör veta om bandage och förhållningsregler.

Att tänka på

Det är också viktigt att du undviker att röka i fyra veckor före samt två veckor efter operationstillfället, eftersom rökning kan försämra sårläkningen.

Under rumplyft

Gör det ont?

Ett rumplyft gör inte ont då ingreppet görs under narkos. Du kan dock känna en viss smärta kring det behandlade området under en tid efter behandlingen, vilket avtar med tiden.

Operationen

Under operationen läggs ett snitt i ryggslutet precis ovanför rumpan. Via detta snitt frias vävnaden uppåt och nedåt, så att överskottet kan tas bort och rumpan lyfts upp. Ofta sätts ett drän för att ta hand om blod och sårvätska första dygnet.

Efter rumplyft

Dagarna efter

Efter att du har genomgått ett rumplyft kommer du få instruktioner och rekommendationer från din kirurg. Det är vanligt att man upplever en viss smärta strax efter operationen, vilket sedan kommer avta för varje dag som går. Inom en veckas tid brukar smärtan i regel ha försvunnit. Du kommer att kunna ta smärtstillande tabletter som till exempel Alvedon och Panodil. Känseln kring rumpan blir vanligtvis nedsatt strax efter operationen, men där känseln successivt kommer förbättras under första året.

Förhållningsråd

När du kommer hem efter din operation är det essentiellt att du inte blir sängliggande eftersom det kan finnas risk för proppbildning. Du kan röra på dig men du bör inte anstränga dig fysiskt. Efter några dagar kan du dock börja gå korta promenader i lugn takt.

Återbesök

Du bör helt avstå från träning de 6 första veckorna efter operationen. Du kan räkna med att börja arbeta igen efter drygt 2-4 veckor beroende på vad du har för typ av sysselsättning.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vem kan göra ett rumplyft?

Alla kvinnor som är fullt friska med en önskan om en “höjning” av rumpan kan utföra ett rumplyft. Vanligt är att personer som genomgått ett större viktras väljer den här typen av behandling.

Hur väljer jag rätt storlek?

Innan du kan boka tid för ett rumplyft behöver du komma på konsultation hos vår kirurg där du får möjlighet att berätta om dina önskemål och förväntningar på operationen. Du kommer även få genomgå en hälsoundersökning så att kirurgen kan bedöma om du är lämplig för operationen. Vår plastikkirurg kommer även att berätta vad som är möjligt att uppnå storleksmässigt utifrån dina unika förutsättningar.

Hur länge varar resultatet av ett rumplyft?

Resultaten av ett rumplyft är i stort sett bestående. Din rumpa kommer inte att tömmas på volym eftersom det är ditt eget fett som använts. Dock skall du vara uppmärksam på att eftersom den tillförda volymen kommer från din egen kropp, kommer din rumpa fortfarande att växa om du går upp i vikt och tvärtom om du går ner i vikt.

Narkos

Görs ingreppet under narkos?

Ett rumplyft görs under narkos.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en fullt frisk person med god hälsa är risken för att ta skada relaterat till narkos väldigt låg. Dessutom undergår du en noggrann riskbedömning och hälsokontroll före ingreppet.

Hur lång tid kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 2–3 timmar.

Operation

Gör det ont?

Ett rumplyft gör inte ont då ingreppet görs under narkos. Du kan dock känna en viss smärta kring det behandlade området under en tid efter behandlingen, vilket avtar med tiden.

Hur synligt kommer ärret vara?

Eftersom snittet läggs på bålens baksida precis ovanför rumpans övre region så är ärret lätt att dölja. Tar du dessutom väl hand om ditt ärr enligt kirurgens anvisningar efteråt, så blir ärret minimalt och med tiden kommer det att blekna.

Hur många kontroller efter operationen kommer jag att ha?

Du kommer normalt sett att ha 2 kontroller efter ingreppet för att säkerställa optimal läkning. Den första kontrollen görs ca en vecka efter operationen och slutkontrollen görs efter 3 månader.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån