Silikonbröst

Silikonbröst med Motiva Implantat

Det kan finnas många anledningar till varför man vill göra en bröstförstoring. Det kan röra sig om att man upplever att brösten är för små, tappat formen eller blivit slappa efter en viktnedgång eller graviditet.

Behandlingen

Motiva implantaten innehåller 100% silikon och i och med detta så har de en bristningshastighet på enbart 0,1%. Motiva implantaten är CE-märkta av EU och är dessutom livstidsgaranterade med hänsyn till läckage. Risken för kapselbildning av silikonbröst med Motiva implantat ligger på endast 1-2 %.

Hög kvalité

Det finns ett flertal tillverkare av bröstimplantat i världen. Det är inte helt lätt att som patient skaffa sig en uppfattning om vilka implantat som är bäst. Det kan nämligen vara stora skillnader på både kvalité, innehåll, storlek och form. För att göra det enklare för dig har vi valt att arbeta med Motiva implantat eftersom dessa håller högsta kvalitet. Dessa implantat är oerhört flexibla och anpassningsbara och de lämpar sig bra till många olika kroppstyper. Motiva implantat har funnits som varumärke sedan 2001 och numera är det drygt 400 000 kvinnor runt om i världen som har silikonbröst med Motiva implantat. Många kvinnor upplever att en av de största fördelarna med Motiva är att de upplevs som väldigt naturtrogna och har en rund, mjuk och följsam form.

Silikonbröst

Fakta & Pris

 • Operationstid: Ca 1 timme
 • Bedövning: Narkos
 • Sjukskrivning: 2-4 veckor
 • Läkningskontroll: 2 veckor
 • Slutkontroll: 3 månader
 • Pris: Från fr. 45 000 kr
Boka konsultation
TRÄFFA VÅRT TEAM

Vår kirurg berättar

Introduktion om oss
Nordquisttekniken
Frågor & svar

Implantat via armhålan

Med Nordquisttekniken® kan vi göra fickan där implantatet sedermera ska föras in helt under ögats kontroll. Detta gör att vi har lättare att se implantatets placering, och kan se eventuella blödningar. Den postoperativa smärtan blir lindrigare och påverkan som operationen kan ha på dina muskler blir avsevärt mindre.

Storlek avgör metod

Bellakliniken lägger in släta implantat via armhålan, främst från Motiva. Vi kan lägga in silikonimplantat via armhålan med storlek upp till 1050 ml, vilket vi var först i landet med att göra. Bellakliniken gör även bröst- förstoringar med silikonimplantat upp till 1500 ml, men då läggs snittet istället under bröstet.

Vackrare bröst

På Bellakliniken väljer vi dessutom nästan alltid att lägga implantatet under eller bakom bröstmuskeln vilket ger vackrare bröst och minskar risken för långtgående komplikationer så som hårda eller deformerade bröst.

Priser Bröstförstoring

Förstoring

fr. 45 000 kr
 • Bröstförstoring
 • Kapselgaranti

Förstoring med Lyft

fr. 60 000 kr
 • Bröstförstoring
 • Kapselgaranti
 • Bröstlyft (samtidigt)
 • Bröstförstoring (inkl. kapselgaranti): fr. 45 000 kr
 • Bröstförstoring med samtidigt bröstlyft: fr. 60 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför bröstförstoring

Undersökning

Vi på Bellakliniken vill hjälpa dig som går i tankarna om att skaffa silikonbröst med Motiva implantat så att du att fattar rätt beslut inför bröstoperationen. Du kommer att få träffa din kirurg under en inledande konsultation där vi går igenom dina förväntningar och önskemål. Vi berättar mer detaljerat om hur en bröstförstoring med Motiva implantat går till, samt går igenom vad du bör ha i åtanke inför operationen.

Välja rätt storlek

När vi har gått igenom dina önskemål och förväntningar samt genomfört en undersökning av dina bröst och din bröstkorg kommer din kirurg ge en rekommendation gällande lämplig mindre samt alternativt större storlek för dig. Du kommer även utföra en provning av olika protesstorlekar i bh för att känna efter vilken som känns bäst.

Att tänka på

För att på bästa sätt kunna anpassa operationen efter dina unika förutsättningar kommer du genomgå en allmän hälsokontroll och undersökning. Som avslutning berättar vi allt vad du bör veta om bandage och regler om eftervård.

Under bröstförstoring

Rubrik 1

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Rubrik 2

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Efter bröstförstoring

Dagarna efter

Strax efter en genomförd bröstförstoring kommer brösten som regel kännas ömma och svullna, men detta avtar efter ett par veckor. Allt eftersom din vävnad anpassar sig efter bröstimplantaten, kommer brösten kännas allt mjukare och mer följsamma. Du ska använda en särskild bh som du får av Bellakliniken på operationsdagen. Beroende på vad din läkare ger för rekommendationer kommer du förmodligen kunna återgå till ditt arbete inom ett par dagar eller upp till två veckor, beroende på vad du har för arbete.

Förhållningsråd

Du ska vidare undvika att bära tungt de första 2–3 veckorna efter operationen och undvika att jogga och träna bröstmusklerna i 6–8 veckor.

Återbesök

Det är normalt att vara sjukskriven 2-4 efter operationen. Har du ett arbete utan tunga lyft så kan manåtergå så fort du orkar. Efter ungefär två veckor gör vi en läkningskontroll och tar bort eventuella stygn. Tre månader senare träffas vi för en slutkontroll. Möjligheten till amning och mammografi påverkas inte efter en operation. Inför din hemgång kommer en läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Kapselgaranti ingår alltid i operationskostnaden.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Implantat

Vilken storlek på silikonimplantatet ska jag välja?

Vilken storlek du ska välja beror mycket på din kroppstyp, anatomi och dina preferenser. Hos oss får du själv bestämma storleken, men vi hjälper dig naturligtvis med detta innan ingreppet. Du kan fundera på följande frågor innan du går på konsultation hos oss: Vill du ha en naturlig eller mer voluminös look? Utövar du någon sport där storleken på dina bröst kan påverka hur mycket du kan veckla ut dig?

Påverkas amning av silikonimplantaten?

Du kommer att kunna amma med silikonimplantat. Vi lägger vanligtvis implantatet under bröstmuskeln, vilket innebär att silikonet ligger bakom både muskeln och bröstkörteln och därmed är chansen väldigt stor att du kan amma efter operationen.

Kan silikonimplantaten gå sönder?

Det kan hända att ett bröstimplantat går sönder efter en bröstförstoring, men det händer ytterst sällan. Men det är inte farligt om det händer och man inte blir sjuk av det. Vi använder Motiva-implantat som har garanti vid läckage.

Narkos

Måste jag vara sövd under ingreppet?

Ja, du behöver vara sövd. Narkos och samarbete med en skicklig narkosläkare gör att du får en behaglig upplevelse och den säkerhetsnivå som krävs under ingreppet.

Vilka risker finns med att bli sövd under bröstoperationen?

Risken för att ta skada relaterat till narkos är väldigt låg för en fullt frisk person. Alla som skall sövas genomgår en noggrann riskbedömning av narkosläkaren.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Operationen sker under narkos och tar ca 1 timme inklusive narkosföreberedelserna.

Operation

Kommer jag känna smärta efter operationen?

Ja, en bröstförstoring gör normalt sett ont de första dagarna. Därför utrustar vi dig med en smärtlindringsplan så att du kan ta dig igenom tiden då smärtan är som högst. Du kommer kunna förvänta dig smärta och ömhet i bröstmuskeln i ca 1-2 veckor efter operationen, något som sedan minskar successivt.

Hur synliga är ärren efter en bröstförstoring?

Vi lägger nästan alltid in implantat genom armhålan med hjälp av titthålskirurgi, vilket betyder att resultatet blir naturligt snyggt med nästan helt osynliga ärr. Tar du dessutom väl hand om dina ärr enligt kirurgens anvisningar efteråt, så blir ärren minimala. Med vår teknik får du alltså inga synliga, onödiga, ärr på dina bröst över huvud taget.

Vad händer efter operationen?

En läkningskontroll och kontroll av implantatens läge görs efter ca två veckor. Slutkontrollen görs efter 3 månader.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån