Ansiktslyft

Ta tillbaka kontrollen över klockan med ett ansiktslyft

Ingen kan stoppa tiden, men vi kan skruva tillbaka dess effekt. Boka en konsultation så berättar vi mer om hur du får tillbaka ditt utseende genom ett ansiktslyft i särklass – av specialister i världsklass.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Yttre faktorer påverkar hudens elasticitet

Hudens elasticitet och underhudsfett minskar under årens lopp. Kombinationen gör att rynkor, hängiga kinder, djupa veck och en generell utsuddning av ansiktsdragen gärna uppstår.

Även yttre faktorer, såsom solens ultravioletta strålning, föroreningar och rökning, spelar en avgörande roll för hur elasticiteten i huden påverkas. Långvarig exponering för dessa faktorer kan leda till för tidigt åldrande, vilket manifesterar sig i form av rynkor, fina linjer och minskad spänst.

Vi kan hjälpa dig att få tillbaka ett mer ungdomligt uttryck med hjälp av ett ansiktslyft.

Varför ansiktslyft hos Bellakliniken?

Vi har utfört tusentals ansiktslyft för lika många nöjda kunder. Det är just denna erfarenhet som gör att många väljer oss när det är dags att återställa ansiktsdragen.
Med vår hjälp har våra kunder i över 20 år kunnat återse sig själva i spegeln – och vi kan hjälpa dig med!

Process och resultat till ett mer ungdomligt utseende

På bara 2 timmar kan vi strama åt ditt ansikte – med praktiskt taget osynliga ärr och väldigt bra resultat.
Dessutom uppger många kunder att de inte bara ser yngre, fräschare och piggare ut – de känner sig just så!

Ansiktslyft

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur ett ansiktslyft går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av ditt ansikte för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet. Exempelvis kan kirurgen rekommendera fettsugningen av hals och haka i kombination med ansiktslyftet om det behövs för att återställa ansiktsdragen.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vilka risker som finns samt vad du bör tänka på både inför operationen samt veckorna efter. Efteråt kan du åka hem och ta ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Innan operationen administrerar vi först narkos. Efter att du somnat lägger vi små snitt i hårfästet samt vid öronen för att sträcka ut den ytliga ansiktsmuskulaturen och placera den i ett nytt läge. Ansiktslyftet tar mellan två och tre timmar.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Den första natten efter operationen spenderas på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Ansiktet kommer första tiden att kännas svullet och stelt med eventuella blåmärken. Detta avtar dock successivt inom loppet av ett par veckor.

Dagen efter operationen, läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts dagen efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. Du kommer bland annat bära ett ansiktsbandage dag och natt första veckan, för att sedan endast använda det nattetid veckan därpå. Utöver det ska du leva som du brukar men undvika tunga lyft, fysisk träning och rökning. Vi rekommenderar att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna och att du sjukskriver dig de två första veckorna efter operationen fram till återbesöket.

Återbesök och kontroller

Två veckor efter operationen utförs en läkningskontroll där eventuella stygn tas bort. Tre månader efter operationen träffas vi igen för slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan i vissa fall en eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Ansiktslyft

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om ansiktslyft

Ansiktslyft

Ansiktslyft

Hur går ansiktslyftet till?

Först lägger vi ett par diskreta snitt bakom och längs örats framkant samt hårfästet. Sedan spänner vi de ytliga musklerna och bindväven i ansiktet och på halsen för ett bestående resultat. Därefter avlägsnas överskottsskinnet. Ingreppet tar mellan två och tre timmar.

Vem är en lämplig kandidat för operationen?

Alla som känner att hyns elasticitet har minskat. De vanligaste kunderna är män och kvinnor mellan 40–65 år men kan utföras på både yngre och äldre personer.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Dina resultat kommer att se helt naturliga ut, dessutom är ärren nästan osynliga. Andra kommer inte kunna se att du gjort ett ansiktlyft, bara att du upplevs som fräschare. Om du är över 50 kan du titta på en bild av dig för 10 år sedan. Det är en fingervisning av vad du kan förvänta dig av ett eventuellt ansiktslyft hos oss.

Kommer jag att ha ont efter ansiktslyftet?

Ett ansiktslyft är bestående, men precis som med alla typer av ingrepp är resultatet individuellt. Det finns flera olika faktorer som kan påverka hur länge resultatet håller, exempelvis att individers hud åldras olika snabbt. Med ett ansiktslyft får du ett nytt utgångsläge.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss