Pann- och ögonbrynslyft

Det är helt naturligt att vi får förändringar i pannan och runt ögonen när vi blir äldre. Att huden i pannan förlorar sin elasticitet gör att ögonbrynen sjunker. Vi använder musklerna i pannan för att hålla ögonbrynen uppe vilket gör att vi, med tiden, får veck i pannan. Rynkor mellan ögonen kommer av att vi kisar mycket.

Många upplever dessa förändringar som att de ständigt ser trötta, allvarliga eller bekymrade ut. Genom ett pannlyft kan vi få bort dessa åldersdrag och du får ett piggare utseende.

INFÖR

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. Resultatet är individuellt och så även operationsmetoden. Om du exempelvis har ett högt hårfäste eller är flintskallig tas det i beaktning av läkaren.

För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av ditt ansikte.

UNDER

Via fem korta snitt i tinningområdet och några centimeter innanför hårfästet ovanför pannan, lossas hud och muskulatur med titthålsteknik. Muskulaturen och huden sträcks uppåt och placeras i ett högre läge. Det gör att ögonbrynen höjs och vecken slätas ut.

Pannlyft görs under narkos och lokalbedövning. Operationen tar ungefär en och en halv timme. Efteråt erbjuds du övernattning på kliniken.

EFTER

Några dagar efter operationen kan du ha en viss svullnad men det går snart över. En del besväras av huvudvärk de första dagarna. Du bör ta det lugnt efter din operation för att ge huden tid att läka. Därför är det bra om du kan ta ledigt från jobbet och andra aktiviteter i ungefär två veckor. Under minst en månad ska du undvika sådant som höjer blodtrycket, exempelvis träning och tyngre hushållsarbete.

Det är helt normalt att känna sig trött och nedstämd ett tag efter operationen. Men när svullnaden lägger sig och ditt utseende börjar återgå till det normala kommer du att må mycket bättre.

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Fakta & pris pann- och ögonbrynslyft

  • Behandlingstid: 1,5 timmar
  • Sjukskrivning: 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Pris: 46 000 kr
Boka konsultation

Finansiera din operation med

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras ansökningsformuläret.
Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00