Pannlyft

Ger dig ett gladare utseende

Låga ögonbryn med “bekymmersrynkor” ger ett allvarligt intryck. Boka en konsultation så berättar vi mer om hur du med hjälp av ett pannlyft får en piggare blick.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Gör ett gladare första intryck

Det är helt naturligt att vi får förändringar i pannan och runt ögonen när vi blir äldre. Att huden i pannan förlorar sin elasticitet gör att ögonbrynen sjunker. Vi använder musklerna i pannan för att hålla ögonbrynen uppe vilket gör att vi med tiden får veck i pannan.

Varför ett pannlyft hos Bellakliniken?

Rynkor mellan ögonen kommer av att vi kisar mycket. Många upplever dessa förändringar som att de ständigt ser trötta, allvarliga eller bekymrade ut.
Vi har i över 20 år hjälpt våra kunder se gladare ut – hör av dig för en personlig konsultation.

Process och resultat

Genom ett pannlyft kan vi få bort dessa åldersdrag och du får ett piggare utseende. Operationen tar ca 1,5 timme och lämnar endast diskreta ärr i hårfästet.

Pannlyft

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur ett pannlyft går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av både ögonbryn och panna för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos eller lokalbedövning efter önskemål. Sedan lägger vi fem korta snitt i tinningområdet och innanför hårfästet ovanför pannan. Därefter placeras ögonbrynen i sitt ursprungsläge, vilket slätar ut veck och rynkor. Pannlyftet är klart på ungefär 1,5 timme.

Uppvaknandet (vid narkos)

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Beroende på ditt allmäntillstånd efter operationen kan du antingen åka hem eller spendera den första natten på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Några dagar efter operationen kan du uppleva viss svullnad och huvudvärk. Det är även helt normalt att känna sig trött och nedstämd efter operationen, men i takt med att svullnaden lägger sig kommer du att må mycket bättre.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts dagen efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. Du bör ta det lugnt efter din operation för att ge huden tid att läka. Under minst en månad ska du undvika sådant som höjer blodtrycket, exempelvis träning och tyngre hushållsarbete. Vi rekommenderar därför att du sjukskriver dig i två veckor efter operationen. Om du skulle känna dig redo kan du återgå till jobbet innan dess.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor utförs en läkningskontroll där eventuella stygn tas bort. Majoriteten av ärren kommer inte att vara synliga då de ligger innanför hårfästet. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll och om behov skulle finnas kan justeringar eventuellt göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Pannlyft

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om pannlyft

Pannlyft

Pannlyft

Hur går ett pannlyft till?

Hud och muskulatur lossas och sträcks uppåt för att placeras i sitt ursprungsläge med hjälp av titthålsteknik. Vi gör två korta snitt i tinningområdet och tre korta snitt ett par centimeter innanför hårfästet vid pannan.

Vem är en lämplig kandidat för ett pannlyft?

Ingreppet är vanligast i åldern 40-65 år och vi opererar såväl män som kvinnor.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Du kommer att se gladare ut. Om du har hår är dessutom majoriteten av ärren helt osynliga eftersom att de ligger innanför hårfästet. De som ligger utanför är mycket diskreta.

Kommer jag att ha ont efter ett pannlyft?

Efter operationen och några dagar framåt kan du uppleva en viss svullnad, men den avtar snabbt. Vissa personer besväras även av huvudvärk de första dagarna.

Hur länge håller ett pannlyft?

Precis som vid alla typer av ingrepp, så är resultatet individuellt. Då vi inte kan stoppa kroppens naturliga åldrande kan resultatet förändras över tid. Men med ett pannlyft får du ett nytt utgångsläge.

När kan jag åka hem efter operationen?

Efter operationen erbjuds du övernattning på kliniken, men du har även möjlighet att åka hem om du mår bra.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss