Pannlyft

För en piggare look

Många upplever dessa förändringar som att de ständigt ser trötta, allvarliga eller bekymrade ut. Genom ett pannlyft kan vi få bort dessa åldersdrag och du får ett piggare utseende.

Behandlingen

Pann- och Ögonbrynslyft

Naturlig förändring

Det är helt naturligt att vi får förändringar i pannan och runt ögonen när vi blir äldre. Att huden i pannan förlorar sin elasticitet gör att ögonbrynen sjunker. Vi använder musklerna i pannan för att hålla ögonbrynen uppe vilket gör att vi, med tiden, får veck i pannan. Rynkor mellan ögonen kommer av att vi kisar mycket.

Pannlyft

Många upplever dessa förändringar som att de ständigt ser trötta, allvarliga eller bekymrade ut. Genom ett pannlyft kan vi få bort dessa åldersdrag och du får ett piggare utseende.

Pannlyft

Fakta & Pris

  • Behandlingstid: 1.5 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 2 veckor
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 46 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför pannlyft

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. Resultatet är individuellt och så även operationsmetoden. Om du exempelvis har ett högt hårfäste eller är flintskallig tas det i beaktning av läkaren.

Hälsokontroll

För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av ditt ansikte.

Under pannlyft

Metod

Via fem korta snitt i tinningområdet och några centimeter innanför hårfästet ovanför pannan, lossas hud och muskulatur med titthålsteknik. Muskulaturen och huden sträcks uppåt och placeras i ett högre läge. Det gör att ögonbrynen höjs och vecken slätas ut.

Narkos

Pannlyft görs under narkos och lokalbedövning. Operationen tar ungefär en och en halv timme. Efteråt erbjuds du övernattning på kliniken.

Efter pannlyft

Tiden efter

Några dagar efter operationen kan du ha en viss svullnad men det går snart över. En del besväras av huvudvärk de första dagarna. Du bör ta det lugnt efter din operation för att ge huden tid att läka. Därför är det bra om du kan ta ledigt från jobbet och andra aktiviteter i ungefär två veckor. Under minst en månad ska du undvika sådant som höjer blodtrycket, exempelvis träning och tyngre hushållsarbete.

Trötthet

Det är helt normalt att känna sig trött och nedstämd ett tag efter operationen. Men när svullnaden lägger sig och ditt utseende börjar återgå till det normala kommer du att må mycket bättre.

Förhållningsråd

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vad består ett pannlyft av?

Under ett pannlyft hos oss sträcks muskulaturen och huden i pannan uppåt och placeras i ett högre läge med hjälp av titthålskirurgi, vilket gör att ögonbrynen höjs samt att vecken i pannan slätas ut.

Vem är en lämplig kandidat för ett pannlyft?

Fullt friska individer som känner att pannans elasticitet har minskat med åldern samt att ögonbrynen sjunkit ned. Ingreppet är mest vanligt bland män och kvinnor mellan 40–65 är.

Hur länge håller ett pannlyft?

Ett pannlyft ger bestående resultat, men precis som alla typer av ingrepp, så är resultatet individuellt. Det finns flera många faktorer som kan påverka hur länge resultatet håller, som exempelvis att olika individer åldras olika snabbt.

Narkos

Måste jag vara sövd under mitt pannlyft?

Vi gör helst pannlyft i narkos men om du så vill, kan det göras även i lokalbedövning.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en frisk och hälsosam individ är risken för att ta skada relaterat till narkos mycket låg. Dessutom undergår du som ska sövas en grundlig riskbedömning av narkosläkaren före ingreppet.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 1,5 timme.

Operation

Hur går proceduren till?

Hud och muskulatur lossas och sträcks uppåt och placeras i ett högre läge med hjälp av titthålsteknik. Vi gör två korta snitt i tinningområdet och tre korta snitt ett par centimeter innanför hårfästet vid pannan.

När får jag åka hem efter mitt pannlyft?

Efter operationen erbjuds du övernattning på kliniken, men du har även möjlighet att åka hem om du mår bra.

Kommer jag att ha ont efter ett pannlyft?

Efter operationen och några dagar framåt kan du uppleva en viss svullnad, men det avtar snabbt. Vissa individer besväras även av huvudvärk de första dagarna.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån