BRÖSTFÖRMINSKNING

Stora och hängiga bröst kan ge smärtor och värk i kroppen som måste bära upp tyngden. Det kan vara svårt att hitta kläder som passar, en del får problem med bh-band som skär in i huden och det kan kännas omöjligt att träna eller utföra andra fysiska aktiviteter. Brösten blir ett bekymmer. Det i sin tur påverkar självförtroendet, många mår dåligt och isolerar sig socialt.

För de kvinnor som inte trivs med sina stora bröst utför vi bröstreduktion / bröstförminskning. En operation som kan få hela kroppen att må bra.

INFÖR DIN BRÖSTFÖRMINSKNING

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en bröstförminskning går till och går igenom vad du bör tänka på innan operationen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning då vi även kommer överens om alla detaljer kring ingreppet.

För att ingreppet ska bli så bra som möjligt är det lämpligt att man inte är överviktig. Du bör ha ett BMI (body mass index) under 30.

Räkna ut ditt BMI här:

BRÖSTFÖRMINSKNING – SÅ GÅR DET TILL

Brösten minskas i storlek genom att vi avlägsnar bröstkörtelvävnad, fett och skinn. Bröstvårtan flyttas upp och överflödig hud tas bort. Därmed görs ett bröstlyft samtidigt med bröstförminskningen. Vi kan även minska storleken på vårtgården (och bröstvårtan) samt jämna ut form och storleksskillnader mellan brösten för att få dem att passa din kropp så bra som möjligt.

Att operera brösten tar cirka 2 timmar och du är sövd under ingreppet. Efter operationen vaknar du upp i ditt patientrum. De flesta patienter kan åka hem redan efter några timmar, medan andra stannar över natten. Förbered gärna för att någon hämtar dig efter operationen. Det är även bra om du har någon som kan hjälpa dig i hemmet de första dagarna då du kan ha ont och vara trött.

EFTER DIN BRÖSTFÖRMINSKNINGSOPERATION

Dina bröst kommer att vara både mindre, lättare, fastare och mindre hängiga efter operationen. Efter en bröstförminskning brukar man inte ha så ont; i regel är receptfria läkemedel som Panodil och Ipren tillräckliga som smärtlindring.

De första 2–3 veckorna efter operationen ska du undvika att bära tungt. Du bör kunna återgå till jobbet efter 1–3 veckor, beroende på arbetets tyngd. Hur ärr läker är individuellt men för att få så fina ärr som möjligt ska du tejpa brösten det första halvåret efter ingreppet. Läkaren kommer att informera dig om hur det går till. Efter två veckor kommer du på en läkningskontroll. Efter tre månader görs en slutkontroll på mottagningen.

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Efter operationen ska du bära du en sport-bh, som du får av Bellakliniken, dygnet runt i två månader för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Därefter ska denna bh användas dagtid under cirka två månaders tid.

Boka tid här

VILL DU SE FÖRE/EFTERBILDER
PÅ VÅRA BRÖSTOPERATIONER

Maila oss på info@bellakliniken.com

FAKTA BRÖSTFÖRMINSKNING

  • Operationstid: Ca 2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 2-4 veckor
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: 42 000:-