Brazilian Butt Lift (BBL)

Rumpförstoring med implantat och fett

Med Brazilian Butt Lift (BBL) är det möjligt att förändra eller förstora stussen. Brazilian Butt Lift betyder att man förstorar stussens form med hjälp av kroppens egna fett.

Behandlingen

Brazilian Butt Lift (BBL)

Så går det till

I samband med rumpförstoringen är det möjligt att skulptera om andra delar av kroppen genom fettsugning. Det går också att använda särskilda rumpimplantat där rumpan formas om samt förstoras, både som ett komplement till BBL eller som en individuell operation.

Kombinerad behandling

Vid en BBL operation görs en fettsugning av områden kring rumpan där man vill ha mindre fettdepåer. Därefter läggs fettet in i den övre delen av rumpan, och ibland även ut på sidorna för att forma rumpan så som är önskvärt. En BBL operation pågår i drygt 2 timmar och genomförs i narkos.

Brazilian Butt Lift (BBL)

Fakta & Pris

  • Operationstid: 1-2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 60 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför brazilian butt lift

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer detaljer om hur en rumpförstoring går till och informerar dig om vad du bör tänka på före BBL operationen.

Hälsokontroll

Då vi behöver anpassa operationen efter dina förutsättningar genomför vi en allmän hälsokontroll och undersökning vi ska komma överens om alla detaljer kring ingreppet. För oss på Bellakliniken är det viktigt att du har rätt förväntningar på rumpförstoringen. Våra plastikkirurger kommer förklara vad som är möjligt att göra utifrån dina unika förutsättningar. Det går exempelvis inte ge för stora volymer av transplanterat fett eftersom då ökar riskerna för en infektion.

Att tänka på

För att det ska vara möjligt att genomgå en rumpförstoring är det viktigt att man har ett ”normalt BMI” (Body Mass Index). Väljer man att göra metoden Brazilian Butt Lift så måste det också finnas fett kring rumpan som kan fettsugas. Det är även viktigt att du inte röker minst fyra veckor före och efter operationen.

Under brazilian butt lift

Narkos

En Brazilian Butt Lift görs hos oss i full narkos. Under operationen kontrollerar en narkosläkare eller narkossköterska hela tiden att du mår bra.

Operationen

Under operationen suger vi ut fett från områden där du har överskott och som vi kommit överens om på konsultationen. Det utsugna fettet tvättas, varefter det sprutas in i din rumpa för att ge den den form du önskar dig. Fettransplantation kan göras som ett ensamt ingrepp eller i kombination med rumpimplantat.

Efter brazilian butt lift

Dagarna efter

Efter en Brazilian Butt Lift operation med fettsugning och fettransplantation blir det endast ett par suturerade ärr som är ca tre till fyra mm stora. Om det är så att huden behöver göras mer spänd så görs det även ett kombinerat rumplyft. Då kommer det bli ett ärr utmed rumpans övre del. Du kommer få både förband och kompressionsförband över områdena som har transplanterats.

Förhållningsråd

De första veckorna efter operationen kommer du att bära en speciell kompressionsbyxa som du får av oss, dag och natt. Detta för att minska svullnaden. Annars ska du försöka att leva som du brukar.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Är jag en lämplig kandidat för Brazilian Butt Lift?

Du som har en önskan om en förstoring av rumpan med kroppseget fett och vill undvika implantat kan utföra en Brazilian Butt lift. För att det ska vara möjligt att genomgå denna typ av behandling behöver det finnas tillräckligt med fett på andra ställen som kan fettsugas. Utan tillräcklig mängd kroppsfett går det med hjälp av implantat eller en kombination av implantat och fett att få en fylligare rumpa.

Hur väljer jag rätt storlek?

Innan du kan boka tid för en BBL behöver du göra en förundersökning hos vår plastikkirurg. Här kommer kirurgen att bedöma om du är lämplig för operationen och du får även möjlighet att berätta om dina önskemål och förväntningar på operationen. Vår plastikkirurg kommer även förklara vad som är möjligt att uppnå storleksmässigt utifrån dina unika förutsättningar.

Hur länge varar resultatet av en BBL?

Resultaten av en BBL-behandling är i stort sett permanenta. Din rumpa kommer inte att "tömmas" eftersom den extra volymen är ditt eget fett. Å andra sidan, eftersom den tillförda volymen kommer från din egen kropp, kommer dina skinkor fortfarande att växa om du går upp i vikt och krympa om du går ner i vikt.

Narkos

Görs ingreppet under narkos?

BBL görs under narkos på kliniken.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en frisk individ med god hälsa är risken för att ta skada relaterat till narkos väldigt låg. Dessutom undergår du som ska sövas en noggrann riskbedömning och hälsokontroll före operationen.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 1–2 timmar.

Operation

Vad händer på operationsdagen?

BBL omfattar tre steg:
● Kirurgen fettsuger från de områden som fett ska avlägsnas från.
● Fettet rengörs.
● Kirurgen injicerar strategiskt fett i skinkorna för att öka volymen och förbättra formen. Eventuellt används även särskilda rumpimplantat som komplement till det egna fettet.

Vilka risker finns med BBL?

Det finns risker förknippade med alla kirurgiska ingrepp. För BBL är riskerna blödning, svullnad, missfärgning och infektion. När operationen utförs på rätt sätt är riskerna är dock små och kirurgen vidtar många försiktighetsåtgärder för att minska alla dessa risker.

Vilken typ av ärr kommer jag att ha?

Du kommer att ha fyra mycket små ärr, ungefär 1–2 cm långa: två på nedre delen av ryggen i Venusgroparna och två under vecken på dina rumpa. Ärren är knappt synliga och döljs lätt.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån