BBL (Brazilian Butt Lift)

Förstora eller förändra stussen med kroppseget fett

BBL är en unik metod för att omforma fettet på kroppen. Genom att avlägsna fettdepåer där du inte vill ha dem, t ex på mage, lår eller midja, kan fettet i stället användas för att förstora eller omforma din stuss.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Större eller fastare stuss på ett naturligt sätt

Vid en Brazilian Butt Lift (BBL)-operation görs en fettsugning från andra områden på kroppen, där du önskar minska överskottsfett. Därefter återförs fettet till den övre delen av stussen, som omformas efter önskemål.

Kompletterande ingrepp

I samband med ingreppet är det även möjligt att skulptera om andra delar av kroppen genom fettsugning. Det går också att använda särskilda rumpimplantat där rumpan formas om samt förstoras, som ett komplement till BBL eller som en individuell operation.
Kontakta oss för en personlig konsultation.

Process och resultat

Ingreppet genomförs under narkos och är klart på ca 1-2 timmar.

BBL (Brazilian Butt Lift)

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur ett Brazilian Butt Lift går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av stuss och fettdepåer för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos. När du somnat suger vi ut fett från de områden vi kommit överens om. Därefter tvättas fettet och sprutas in i din rumpa för att ge den önskade formen. Fettsugningen tar 1-2 timmar.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. I normalfallet kan du sova hemma, men du kan även välja att spendera den första natten på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Ingreppsområdet kommer att kännas ömt och svullet, men det brukar räcka med smärtlindring genom vanliga värktabletter. Ärrbildningen kommer att vara minimal (3-4mm per injektionspunkt).

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. För att minska svullnad och uppnå ett gott resultat kommer du bära en speciell kompressionsbyxa dygnet runt i ett par veckor. Annars ska du försöka leva som du brukar. Vi rekommenderar att du sjukskriver dig 1-2 veckor efter operationen.

Återbesök och kontroller

Efter en månad utförs en läkningskontroll. Tre månader senare träffas vi igen för en slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

BBL (Brazilian Butt Lift)

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift

Narkos

Brazilian Butt Lift

Hur går ingreppet till?

BBL inkluderar tre steg: 1. Kirurgen fettsuger de områden ni kommit överens om. 2. Fettet rengörs. 3. Kirurgen injicerar strategiskt fett i skinkorna för att öka volymen och uppnå den önskade formen. (Eventuellt används även särskilda rumpimplantat som komplement.)

Vem är en lämplig kandidat för fettsugning?

BBL är främst till dig som vill förstora rumpan med kroppseget fett utan implantat. För att det ska vara möjligt att genomgå denna typ av behandling måste det finnas tillräckligt med fett på andra ställen som kan fettsugas. (Vid bristande kroppsfett går det dock att komplettera BBL med implantat för att förstärka effekten.)

Vilken typ av ärr kommer jag att ha?

Du kommer att ha fyra mycket diskreta ärr, ungefär 1–2 cm långa. Två på nedre delen av ryggen i Venusgroparna och två under vecken på dina rumpa. Ärren är knappt synliga och kommer att blekna med tiden.

Hur väljer jag rätt storlek?

Innan du kan boka tid för en BBL behöver du göra en förundersökning hos vår plastikkirurg. Då kommer kirurgen att bedöma om du har tillräckliga mängder fett för att utföra operationen. Du får även möjlighet att berätta om dina önskemål och förväntningar på operationen. Om förväntningarna överstiger din kropps förutsättningar kan ingreppet kompletteras med implantat.

Hur länge varar resultatet av en BBL?

Resultatet av en BBL-behandling är i stort sett permanent. Eftersom den tillförda volymen kommer från din egen kropp kan volymen dock komma att förändras vid en viktförändring.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs för operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan 1-3 timmar beroende på omfattning.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss