Nordquisttekniken®

Bröstförstoring utan synliga ärr

Som enda klinik i Skandinavien lägger Bellakliniken in implantat genom armhålan med hjälp av titthålskirurgi, vilket med andra ord kallas för Nordquisttekniken®. Resultatet blir naturligt vackert och med osynliga ärr, samt att smärtan efter bröstoperationen är betydligt lindrigare jämfört med andra metoder.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Få brösten du önskar att du hade, och slipp synliga ärr

Nordquisttekniken® är en mycket säker och väl beprövad teknik. Fler än 7000 bröstförstoringar har genomförts och kundnöjdheten är utmärkt. Detta har gett Bellakliniken ett mycket gott rykte i både Sverige och internationellt.

Bellaklinikens chefskirurg, Dr Johan Nordquist, har utfört Nordquisttekniken® sedan år 2000. Hans unika teknik har fått stor uppmärksamhet och han bjuds regelbundet in till olika konvent, där han får möjlighet att föreläsa för andra kirurger om Nordquisttekniken®. Även på kliniken i Helsingborg kommer kirurger för att se tekniken utföras i praktiken.

På den här sidan berättar vi mer om hur vår teknik skiljer sig från andra, och vad det innebär för ditt resultat.

Nordquisttekniken®

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur en bröstförstoring med Nordquisttekniken® går till på Bellakliniken

Om tekniken

Med Nordquisttekniken® gör vi din bröstförstoring axillärt (via armhålan) med hjälp av endoskopisk operation, alltså en titthålskirurgi med kamera. Att implantatet förs in via armhålan gör att du slipper onödiga ärr under bröstet. Dessutom läker ärret effektivt och försvinner i armhålan. Att vi använder endoskopi under operationen gör att vi ser exakt vad vi gör direkt på skärm, vilket ger ett exakt resultat med en mycket god patientsäkerhet.

Axillärt ingrepp (snitt i armhåla)

Genom ett litet snitt högt upp i armhålan för vi in implantatet bakom bröstmuskel för ett naturligt och vackert resultat utan ärr på brösten. Snittet läggs i ett av dina befintliga veck i armhålan, och när ärren läkt och bleknat så syns de inte. Vad gäller dina bröst så är de helt fria från ärr.

Full kontroll med titthålskirurgi

Innan dess att implantatet kan föras in måste det först göras plats för det. Platsen görs delvis under bröstmusklerna, vilket gör att amningsförmågan inte påverkas. För att undvika att implantaten trycks upp när musklerna spänns, t ex vid träning, så skär man loss en liten del av muskelfästet in mot bröstkorgen. Fickan för implantatet gör man med hjälp av ett särskilt instrument via armhålan. Eftersom vi utför detta med hjälp av titthålskamera (endoskopi) så ser vi exakt vad vi gör när vi gör plats för implantatet.

Bröstförstoring med snitt under bröstet

Detta är den traditionella metoden och än idag den allra vanligaste. Fördelarna med denna metod är att kirurgen ser exakt vad som görs när fickan skapas och muskelfästet lossas. Det gör metoden säker och minimerar risken för blödning. Nackdelen är givetvis att patienten får leva med relativt stora ärr under brösten, helt i onödan.

Axillär bröstförstoring, men i blindo

Bellakliniken är inte ensam om att utföra bröstförstoringar via armhålan. Det finns flera kliniker i Sverige som utför denna typ av bröstförstoringar. Men ingen klinik utöver Bellakliniken utför bröstförstoring via armhålan med hjälp av titthålskirurgi. När detta görs utan endoskopi gör kirurgen plats för implantatet lite i blindo, då det inte går att se med ögat exakt vad som görs. Detta ökar risken för komplikationer och att resultatet inte blir optimalt.

Med Nordquisttekniken® får du fördelarna, och slipper nackdelarna

Nordquisttekniken® tar de bästa fördelarna från båda metoderna så att bröstförstoringen blir optimal både ur patientsäkerhet och ett estetisk perspektiv.

Vi för in implantatet via armhålan (axillärt) så att det inte blir några synliga ärr efter bröstförstoringen. I armhålan läker ärren mycket effektivt.

Vi använder endoskopi och har på så vis full visuell kontroll på allting vi gör, på samma sätt som man har när man lägger snittet under bröstet. Det innebär att Bellakliniken kan utföra  bröstoperationer lika kontrollerat och med samma exakthet som när snittet läggs under bröstet. Det är säkert och ger ett perfekt resultat. Skillnaden är att vår metod inte kräver onödiga ärr under brösten.

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Inför din operation så träffar du din kirurg för en konsultation och efter utfört ingrepp följer vi noga upp resultatet vid dina återbesök. Med vår teknik kan vi också lämna större frihet till kvinnan att själv välja sin storlek, eftersom den axillära tekniken inte begränsar storleken på implantat som kan införas.

Inga ärr under brösten

Hos oss kan du välja att göra din bröstförstoring med Nordquisttekniken® och slipper då onödiga ärr under dina bröst.

Näst intill osynliga ärr i armhålan

Med Nordquisttekniken® lägger vi snittet i armhålan i redan befintligt veck. Detta läker och bleknar bort, och efter ca 6 månader är ärret näst intill osynligt.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Nordquisttekniken®

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss