Öronplastik

Bli nöjd med ditt utseende - Må bättre på insidan

Oavsett anledning finns det operationsmetoder för att estetiskt förändra öronens utseende. Något vi utför på såväl vuxna som på barn.

Behandlingen

Öronplastik

Naturlig förändring

Öronen är inget vi normalt brukar tänka på, men det kan finnas orsaker till att vi inte trivs med våra öron. De kanske står ut för mycket från huvudet, eller så har de fått en oönskad form på grund av en olycka.

Operationsmetoder

Oavsett anledning finns det operationsmetoder för att estetiskt förändra öronens utseende. Något vi utför på såväl vuxna som på barn.

Öronplastik

Fakta & Pris

  • Behandlingstid: Ca 1 timme
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 2 veckor
  • Läkningskontroll: 1 vecka
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 24 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför öronplastik

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av din hy.

Behandling för barn

Om det är barn som ska genomgå operationen är det viktigt att de själva vill bli opererade, och känner sig trygga med situationen.

Under öronplastik

Metod

En operation av öronen tar ungefär en timme och du får lokalbedövning samt narkos. Vi lägger ett snitt på örats baksida. Via snittet formar vi öronbrosket så att örat formas om och viks in mot huvudet. Såret sys ihop med stygn som försvinner av sig själv. När bedövningen släpper kan du känna en del smärta men det avtar under de första dagarna efter operationen.

Efter öronplastik

Dagarna efter

Du får ett turbanliknande förband som du ska bära i en vecka. Därefter ska du ha ett pannband nattetid under ytterligare en vecka. Förbandet är till för att förhindra efterblödningar och annan påverkan på brosket. Dina öron kan ha lite blåmärken några veckor efter ingreppet.

Förhållningsråd

Du ska vara varsam med dina öron och se till så att de inte böjs under den första månaden efter ingreppet. Barn bör undvika lekar som kan riskera att örat böjs och de ska helst vänta med att gå till skolan i en vecka efter operationen. Ha uppsikt över ditt barn så att han eller hon inte utsätter sig för situationer som kan skada det opererade örat. Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vad innebär öronplastik?

En öronoperation, även kallad otoplastik, syftar till att korrigera örondeformiteter, i de flesta fall “utstående” öron.

Vem är en lämplig kandidat för öronplastik?

Den som besväras av att öronen står ut.

Kan man utföra öronplastik på barn?

Ja, vi utför öronplastik på såväl vuxna som på barn som upplever att öronen står ut för mycket från huvudet, eller att de fått en oönskad form på grund av en olycka.

Narkos

Utförs öronplastik under narkos?

Öronplastik görs både under lokalbedövning och narkos.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en individ med god hälsa är risken för att ta skada relaterat till narkos mycket låg. Dessutom undergår du som ska sövas en grundlig riskbedömning av narkosläkaren före ingreppet.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 1 timme.

Operation

Hur går proceduren till?

Det läggs ett snitt på örats baksida och via snittet formas öronbrosket så att örat omformas och viks in mot huvudet. Såret sys ihop med stygn som försvinner av sig själv.

Kommer jag ha ont efter operationen?

Det varierar hur ont man har efter ingreppet, men de flesta behöver vanliga smärtstillande mediciner första veckan.

Hur länge ska förbandet sitta på?

Den ska sitta på huvudet i 7 dygn och därefter ska du använda ett pannband nattetid under ytterligare en vecka.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån