Öronplastik

Om du önskar att dina öron såg ut på ett annat sätt

Oavsett varför du inte trivs med dina öron kan vi hjälpa dig. Boka en konsultation så berättar vi mer om hur vi kan justera dina öron genom öronplastik.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Justera öronen efter dina önskemål

Om du tycker att dina öron står ut för mycket, är ojämna eller har en oönskad form kan det påverka välbefinnandet. Vi hjälper dig gärna.

Varför öronplastik hos Bellakliniken?

Våra specialister på Bellakliniken har lång erfarenhet av öronplastik med nöjda kunder som resultat. Vi opererar både vuxna och barn.
Låt oss hjälpa dig att korrigera dina öron – vi har över 20 års erfarenhet.

Process och resultat

Att genomföra en öronplastikoperation tar ungefär en timme, med endast diskreta ärr gömda bakom öronen.

Öronplastik

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur öronplastik går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av dina öron för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi lokalbedövning och narkos. När du somnat lägger vi ett snitt bakom örat för att forma brosket och vika in det mot huvudet. Snittet sys med stygn som försvinner av sig själva. Öronplastiken är klar på ungefär en timme.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Beroende på ditt allmäntillstånd efter operationen kan du antingen åka hem eller spendera den första natten på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

När bedövningen släpper kan du känna en del ömhet, men det avtar under de första dagarna och kan behandlas med hjälp av vanliga värktabletter. Det kan också uppstå blåmärken på öronen, men de försvinner efter några veckor.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts dagen efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. För ett optimalt resultat är det viktigt att öronen inte böjs under den första månaden. Du kommer därför att bära ett huvudförband i en vecka. Därefter ska du bära ett pannband nattetid under ytterligare en vecka. Vi rekommenderar att du sjukskriver dig i två veckor efter operationen. Om du skulle känna dig redo kan du återgå till jobbet innan dess.

OBS! Barn bör undvika lekar som riskerar att öronen böjs eller skadas – så håll uppsikt. Så länge detta efterlevs kan barnet återgå till skolan en vecka efter operationen.

Återbesök och kontroller

Efter en vecka utförs en läkningskontroll. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll och om behov skulle finnas kan eventuell korrigering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Öronplastik

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om öronplastik

Öronplastik

Narkos

Öronplastik

Hur går operationen till?

Det läggs ett snitt på örats baksida. Via snittet formas öronbrosket så att örat omformas och viks in mot huvudet. Såret sys ihop med stygn som försvinner av sig själv.

Vem är en lämplig kandidat för ett öronlyft?

Alla som besväras av öronens utseende.

Kan man utföra öronplastik på barn?

Ja, vi utför öronplastik på såväl vuxna som på barn som upplever att öronen står ut för mycket, eller att öronen fått en oönskad form på grund av en olycka.

Kommer jag att ha ont efter operationen?

Det varierar hur ont man har efter ingreppet, men de flesta behöver vanliga smärtstillande mediciner första veckan.

Kommer jag att känna smärta efter operationen?

Det är vanligt att öronen känns något ömma och svullna efter operationen. Hur du kommer att må efter ingreppet och hur snabbt du kommer att läka beror på din hudkvalitet. Samtidigt kan du vara säker på att våra specialister och den teknik vi använder på Bellakliniken reducerar smärtor och blåmärken till ett minimum.

Hur länge håller resultatet?

Öronplastik är permanent.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja. Narkos som administreras av en erfaren narkosläkare ger den säkerhetsnivå som krävs under operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 1 timme.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss