Bukplastik

En slankare mage efter viktnedgång eller graviditet

Hud har lättare att expandera än att dra ihop sig. Bukplastik innebär att överskottshud mellan naveln och nedre delen av buken avlägsnas. Ingreppet är vanligt efter exempelvis viktnedgång eller graviditet. Boka en konsultation så berättar vi mer.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Bukplastik avlägsnar överskottshud

Vid denna operation avlägsnas överskottshud och samtidigt stramas bukväggen upp, så att magen upplevs som plattare. En stadig bukvägg minskar också risken för ryggbesvär. I samband med operationen kan även magmusklerna sys ihop, om de delat på sig under t ex en graviditet.

Ett vanligt ingrepp hos Bellakliniken

Våra erfarna kirurger utför säkra ingrepp med mycket gott resultat.
Kontakta oss för en personlig konsultation.

Process och resultat

Ett bukplastikingrepp tar ca två timmar att utföra och lämnar endast diskreta ärr.

Bukplastik

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur bukplastik går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av din mage för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos. Efter att du somnat avlägsnar vi hudöverskottet genom ett snitt vid blygdbenet och syr ihop magmuskulaturen om behovet finns (framförallt efter graviditet). Bukplastiken tar ca två timmar.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Den första natten efter operationen spenderar du på kliniken i ett eget rum. Där tar våra sjuksköterskor hand om dig och väcker dig med frukost på sängen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Magen kommer att vara öm och svullen och du kommer därför att få smärtstillande utskrivet.

Läkningsprocess och förhållningsråd

Förbered gärna skjuts dagen efter operationen. Inför din hemgång kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen. Du kommer bära en maggördel dygnet runt i ca en månad. Därefter ska den bäras dagtid ytterligare en månad. Utöver det ska du leva som du brukar men undvika tunga lyft, fysisk träning och rökning. Vi rekommenderar att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna och att du sjukskriver dig 1-4 veckor efter operationen, beroende på vilken typ av arbete du har.

Återbesök och kontroller

Efter två veckor utförs en läkningskontroll där eventuella stygn tas bort. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll. Om behovet mot förmodan då skulle finnas kan en eventuell justering göras enligt överenskommelse. Tänk på att det kan ta ett par månader för svullnaden att lägga sig helt. Och ärren kommer att blekna med tiden.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Bukplastik

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om bukplastik

Bukplastik

Narkos

Bukplastik

Hur går ingreppet till?

Via ett snitt från kanten av pubisbehåringen och ut mot höftbenen lossas huden från underlaget, överskottet tas bort, huden draperas om och vid behov sys även magmuskulaturen ihop. Vid mycket stort överskott kan även naveln behöva flyttas. Detta kommer vi i så fall överens om innan operationen. Ingreppet tar mellan två och tre timmar.

Vem är en lämplig kandidat för bukplastik?

Bukplastik är för män och kvinnor med god hälsa som har fått oönskad överskottshud på magen. De flesta patienter är kvinnor som har fött barn och vill ha tillbaka sin ursprungliga kropp, eller personer som har genomgått en betydande viktminskning.

Kommer jag att ha ont efter operationen?

Du kan uppleva svullnad, ömhet och att det stramar i operationsområdet under de första dagarna efteråt, men detta är övergående. Du kommer att få smärtstillande utskrivet.

Var sitter ärret efter bukplastikopearationen?

En typisk operation ger dig ett tunt ärr över blygdbenet och ut mot höfterna samt runt naveln. I väldigt sällsynta fall, då en större mängd hud behöver tas bort, görs ytterligare ett snitt från naveln ner till det horisontella snittet. Med tiden kommer ärren att blekna för att därefter övergå i tunna, svaga linjer.

Hur länge håller resultatet?

Resultatet från en bukplastik är bestående så länge du inte går upp i vikt eller blir gravid.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Ja, det är nödvändigt. Narkos administreras av en erfaren narkosläkare för att uppnå den säkerhetsnivå som krävs för operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd mellan två och tre timmar.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss