Bukplastik

Vi förändrar mer än ditt utseende

Om hudöverskottet är i vägen kan det vara svårt att finna kläder som passar eller att träna och utföra fysisk aktivitet. I dessa fall kan en bukplastik återskapa den ursprungliga formen med ett väldigt bra resultat.

Behandlingen

Bukplastik

Hudöverskott

Vår hud anpassar sig efter vår kroppsstorlek. Om magen ökar i omfång gör huden samma sak. Däremot har huden ibland inte samma förmåga att dra ihop sig igen. Därför kan det uppstå ett hudöverskott vid kraftig viktminskning eller efter en graviditet.

Problem

Många är missnöjda med hur det ser ut men det kan även skapa funktionella problem samt eksem. Om hudöverskottet är i vägen kan det vara svårt att finna kläder som passar eller att träna och utföra fysisk aktivitet. I dessa fall kan en bukplastik återskapa den ursprungliga formen med ett väldigt bra resultat.

Bukplastik

Fakta & Pris

  • Behandlingstid: Ca 2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-4 veckor
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 37 000 - 54 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför bukplastik

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på.

Hälsokontroll

För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av dina fettdepåer i magområdet samt din hudkvalitet.

Under bukplastik

Metod

Vi stramar upp hud och muskulatur. Via ett snitt från kanten av pubisbehåringen och ut mot höftbenen lossas huden från underlaget, överskottet tas bort, huden draperas om och magmuskulaturen sys ihop. Vid stort överskott av hud flyttas naveln, men om överskottet är litet kan det räcka med en nedre bukplastik utan navelförflyttning.

Behandlingslängd

Operationen tar ungefär två timmar och görs under narkos. Du får ett eget rum på Bellakliniken och stannar över natten då vår sjuksköterska tar hand om dig. Det är bra om någon kan hämta dig på kliniken efter operationen samt att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna efter operationen då du kan ha ont och är trött.

Efter bukplastik

Tiden efter

Du får en maggördel på kliniken som du ska bära dygnet runt i cirka en månad efter din bukplastik. Därefter ska maggördeln bäras dagtid i ytterligare en månad (du får två gördlar på kliniken, vill du ha fler så kan du köpa det på kliniken till förmånligt pris). Magen kommer att vara svullen och öm och vi tillhandahåller smärtstillande, men läkningen går snabbare om du återgår till ditt normala liv så fort som möjligt efter hemkomsten. Räkna med att vara sjukskriven 1–4 veckor efter operationen beroende på vilken typ av arbete du har. Under de första veckorna bör du dock undvika tunga lyft och hård träning.

Rekommendationer

Att kombinera en bukplastik med fettsugning av magen rekommenderas inte då det föreligger en ökad risk för komplikationer. Om det skulle behövas rekommenderar vi att man gör dessa båda ingrepp vid olika tidpunkter. Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Återbesök

Du kommer tillbaka till oss på Bellakliniken efter två veckor efter din bukplastik för kontroll och eventuell stygnborttagning. Svullnaden och ärren kan vara väl synliga i flera månader, men det är helt normalt och lägger sig med tiden.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vem kan erbjudas bukplastik?

Bukplastik är för män och kvinnor med god hälsa som har fått oönskad överskottshud och fett på magen. De flesta patienter är kvinnor som har fött barn och vill ha tillbaka sin kropp, eller de som har upplevt betydande viktminskning.

Vilka är riskerna med bukplastik?

Bukplastik är en säker behandling. Men som med alla kirurgiska ingrepp finns det risker förknippade med bukplastik. Infektioner är en av de allvarligaste, och de uppstår när såret läker dåligt. Detta problem drabbar främst rökare och kan lämna tydligare ärr. Därför är det viktigt att vara rökfri i minst några veckor före och efter operationen.

Kan jag träna efter operationen?

Fysisk aktivitet bör undvikas under de första 8 veckorna efter ingreppet, därefter kan du påbörja lättare träning och successivt öka belastningen.

Narkos

Används narkos under operationen?

Bukplastikoperationen görs under narkos på kliniken.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en frisk och hälsosam individ är risken för att ta skada relaterat till narkos mycket låg. Dessutom undergår du som ska sövas en grundlig riskbedömning av narkosläkaren före ingreppet.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 2-3 timmar.

Operation

Hur ont gör ingreppet?

Själva operationen gör inte ont då du kommer att vara sövd Efter operationen kommer du att få smärtstillande. Du kan dock uppleva smärta och att det stramar i operationsområdet under de första dagarna efteråt, men detta är övergående.

Var sitter ärret efter bukplastikopearationen?

En typisk operation ger dig ett ärr över blygdbenet och ut mot höfterna samt runt naveln. I väldigt sällsynta fall, då väldigt mycket hud behöver tas bort, görs ytterligare ett snitt från naveln ner till det horisontella snittet. Våra patienter upplever att deras ärr bleknar med tiden och övergår i tunna, svaga linjer.

Under hur lång tid behöver jag bära maggördel efter operation?

Maggördel skall bäras dygnet runt i en månad efter operationen. Därefter skall maggördeln bäras dagligen i ytterligare en månad. Detta för att minska och motverka svullnad. Du får två maggördlar på kliniken.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån