Vår personal

Vår personal berstår av handplockade specialister som alla sätter arbetet högt upp på sin lista av prioriteter. Vi är alla noggranna pedanter som älskar vårt arbete och som tycker att det är uppriktigt kul att ta hand om våra patienter. Det är viktigt för oss att du får en bra upplevelse hela vägen, från konsultation till operation, övernattning och återbesök. Som patient hos oss blir du väl omhändertagen och garanteras hög säkerhet och kvalitet på såväl vård som resultat.

PLASTIKKIRURGER

Johan Nordquist
Klinikchef / Specialist i plastikkirurgi
close
Klinikchef / Specialist i plastikkirurgi
Johan Nordquist

Johan Nordquist är född 1963. Han utbildade sig till läkare på Lunds Universitet där han fick sin läkarexamen 1990.
Därefter gjorde han sin allmäntjänstgöring på Karlskrona lasarett och fick läkarlegitimation 1992. Han påbörjade sedan vidareutbildning inom allmänkirurgi och fick sin specialistexamen inom detta 1998. Redan då var inriktningen bröstkirurgi.

Efter specialistexamen tjänstgjorde han på Plastikkirurgiska kliniken i Malmö och erhöll där sin specialistkompetens i plastikkirurgi 1999. Året därefter tog han över en privat plastikkirurgisk verksamhet som han sedan dess drivit och fungerat som klinikchef för. 2013 döptes kliniken om till Bellakliniken och flyttade in i nuvarande lokaler på Knutpunkten i Helsingborg.

Layth Gurgia
Specialist i plastikkirurgi
close
Specialist i plastikkirurgi
Layth Gurgia
Layth Gurgia är utbildad läkare i Irak 1996 .Han gjorde sin allmäntjänstgöring i Bagdad medical city och  vid Lindesbergs lasarett och fick Svensk Läkarlegitimation i 2003 och därefter påbörjade sin  specialistutbildning i allmänkirurgi. 2007 då började han specialistutbildning inom plastikkirurgi vid universitetssjukhuset i Nordnorge och avslutade utbildning som specialist plastikkirurgi i 2013 vid universitetssjukhus Haukeland i Bergen.
Han har genomfört fellowship utbildning i Rotterdam och London inom ansiktes rekonstruktiv och estetisk kirurgi. Sedan dess har Dr Gurgia jobbat som överläkare i plastikkirurgi vid Helgeland Sjukhus  och specialist i plastikkirurgi för Aleris i Bodö (Norge) och Malmö , klinik Strömstad och Cityakuten plastikkirurgi med inriktning mot bröstreduktion och hudcancer. Layth har även jobbat i Dubai som specialist inom plastikkirurgi.
Layth talar flytande svenska, engelska och arabiska som viktigt i patientkommunikation. Han opererar på ansikte, bröst och kropp.
Thomas Jonsson
Specialist i plastikkirurgi
close
Specialist i plastikkirurgi
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson är dubbelspecialist i kirurgi och plastikkirurgi.
Han har erfarenhet av först rekonstruktiv plastikkirurgi med specialistutbildning vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Sedan 2011 har Thomas fokuserat på estetisk plastikkirurgi med särskilt fokus på bröstkirurgi, fettsugningar och ingrepp efter stor viktnedgång.
Thomas kommer närmast från AK Nygart i Köpenhamn och Akademikliniken i Malmö och driver kliniken Molding plastikkirurgi i Uppsala.

SJUKSKÖTERSKOR

MIA VASILEVSKA
SJUKSKÖTERSKA/INJEKTIONER
MADELEINE LILJEDAHL
OPERATIONSSJUKSKÖTERSKA
FREDRIKA JURLAND
OPERATIONSSJUKSKÖTERSKA
INGELA NORDIN
UNDERSKÖTERSKA
LINDA RÖEN
UNDERSKÖTERSKA
Cecilia Hansson
Leg. Anestesisjuksköterska

NARKOSLÄKARE

KAJ CAVERIUS
RUSMIR SARIC

HUDTERAPEUTER

SARA SJÖGREN

TINA PETERSSON
VÅRDARE/MEDICINSK SEKRETERARE

Plastikkirurgi på bellakliniken

Bellakliniken grundades 2012 av Dr Johan Nordquist. Bellakliniken är en modern klinik där det personliga bemötandet står i fokus. Personalen har stor samlad erfarenhet av plastikkirurgi och andra estetiska behandlingar. Namnet Bella kommer från det italienska ordet bella som betyder vacker. Vårt mål är att alla som lämnar Bellakliniken ska känna sig nöjda och vackra, både på in- och utsidan.

BELLAKLINIKEN ERBJUDER FÖRSTKLASSIG OCH HÖGKVALITATIV KIRURGI

Dr Johan Nordquist har sedan sin läkarutbildning inriktat sig på plastikkirurgi och med sitt stora estetiska intresse föll det sig tidigt naturligt för honom att inrikta sig på estetisk plastikkirurgi, det som vi i dagligt tal kallar skönhetskirurgi. Att starta Bellakliniken är ett led i Johans ambition att kunna erbjuda förstklassig och högkvalitativ kirurgi för alla de som vill förändra sitt yttre, oavsett orsak. Johan Nordquist och Bellakliniken är känd för mycket goda operationsresultat och nöjda kunder.
Dr Johan Nordquist är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och deltar årligen i nationella och internationella möten om estetisk plastikkirurgi för att ständigt hålla sig uppdaterad.

VI BRINNER FÖR VÅRT JOBB

Att utföra avancerade operationer kräver specialiserad
personal med många olika funktioner. Någon ska säga hej
när du stiger innanför dörren och visa dig rätt. Någon ska se
till att du har vad du behöver när du sover över och får en
ordentlig frukost på sängen, och någon ska assistera vid
operationer.

Alla vi som arbetar på Bellakliniken idag är specialiserade
inom sitt område. Det är viktigt för oss att alla brinner för
sitt jobb och är involverade i det som sker på kliniken.
Från varje patientfall till verksamheten i stort.

Se film om Bellakliniken

TRYGG OCH SÄKER PLASTIKKIRURGI

Vi vet vad en plastikkirurgi kan innebära för den som inte trivs med sitt yttre. Du gör en operation för din egen skull, för att du ska må bra och trivas med dig själv. Det är något vi tar stor hänsyn till. Det handlar om att stärka självförtroendet, att kunna fokusera på annat än sitt utseende och att våga visa sig bland andra människor utan att kanske vilja skyla sig själv eller känna sig obekväm. En vardag som många idag upplever även om få pratar om det.

DU TRÄFFAR ALLTID SAMMA PERSONAL

Estetisk plastikkirurgi är omdiskuterat och för många är det kontroversiellt att vilja förändra något yttre genom operation. Men vi är väl medvetna om vad det kan innebära för den som vänder sig till oss. Estetisk plastikkirurgi hjälper människor på ett positivt sätt och förändringen sker såväl på utsidan som på insidan. Det är därför vi gör det här. Det är viktigt för oss att vi skapar en relation där du känner dig trygg. Därför träffar du alltid samma personal när du kommer till kliniken. Dr Johan Nordquist med personal utför alla våra plastikoperationer, vilket innebär att du alltid är i trygga händer hos oss. På Bellakliniken blir du alltid sövd av en narkosläkare, för din säkerhet.

BELLAKLINIKENS LOKALER

I vackra lokaler mitt i centrala Helsingborg ligger Bellakliniken med mottagning och hudklinik. Operationer utförs i våra toppmoderna lokaler på plan 3 på Knutpunkten/Centralstationen (ingång en trappa upp från färjeläget) i Helsingborg.
Enkelt och diskret att parkera, vägg i vägg med hotell Marina Plaza. Som bonus har du en magnifik utsikt över Danmark och härliga Öresund i en av Helsingborgs mest unika lokaler.

För att du ska trivas under din vistelse har vi skapat en miljö där du verkligen kan slappna av. Det är vackert, lugnt och du får ett eget rum med alla tänkbara bekvämligheter. Bellakliniken har den senaste tekniken inom kirurgi och följer de hårda krav som sjukvården ställer på oss som estetiska plastikkirurger i privat regi.