Påsar under ögonen

Dina ögon säger mycket. De är en viktig del av ansiktet eftersom det är det första vi ser hos en annan människa. Påsar under ögonen beror på att hudens elasticitet minskar och fett då buktar fram. Dessa förändringar kring ögat får många att se äldre ut än vad de känner sig.

Det finns idag effektiv plastikkirurgi för påsar runt ögonen, något Bellakliniken har stor erfarenhet av.

INFÖR

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av din hy.

UNDER

Var vi lägger snittet beror på om vi behöver ta bort hud eller ej. I de fall då vi enbart behöver avlägsna fettkuddar läggs ett snitt på det undre ögonlockets insida och därefter tas fettet bort. Om vi däremot behöver ta bort fettkuddarna samt strama upp huden läggs snittet precis under nedre ögonfransarna. Fettkuddarna minskas och hud och muskulatur sträcks upp.

Ingreppet tar ungefär 45 minuter att genomföra och du får narkos. När bedövningen släpper kan du känna viss smärta, men denna släpper redan efter någon timme.

EFTER

Redan efter en vecka kan vi ta bort stygnen och ärret kommer knappt bli märkbart eftersom det ligger precis under ögonfransarna.

Det kan vara ömt och spänna runt ögat i någon vecka. Svullnad och blåmärken kan minimeras genom att du lägger is på ögonen några gånger om dagen. Under natten kan du minska svullnaden genom att ligga med huvudet i högläge.
Du kommer inte att kunna använda kontaktlinser på några veckor och du kan ha svårt att se på TV de första dagarna. Om det känns jobbigt den första perioden ska du komma ihåg att det känns mycket bättre när svullnaden gått ned. Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Fakta & pris påsar under ögonen

  • Behandlingstid: Ca 1 timme
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 1 vecka
  • Pris: 22 000 kr
Boka konsultation

Finansiera din operation med

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras ansökningsformuläret.
Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00