Påsar under ögonen

För en piggare look

Det finns idag effektiv plastikkirurgi för påsar runt ögonen, något Bellakliniken har stor erfarenhet av.

Behandlingen

Påsar under ögonen

Naturlig förändring

Dina ögon säger mycket. De är en viktig del av ansiktet eftersom det är det första vi ser hos en annan människa. Påsar under ögonen beror på att hudens elasticitet minskar och fett då buktar fram. Dessa förändringar kring ögat får många att se äldre ut än vad de känner sig.

Plastikkirurgi

Det finns idag effektiv plastikkirurgi för påsar runt ögonen, något Bellakliniken har stor erfarenhet av.

Påsar under ögonen

Fakta & Pris

  • Behandlingstid: Ca 1 timme
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Läkningskontroll: 1 vecka
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: fr. 22 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför behandling

Konsultation

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av din hy.

Under behandling

Metod

Var vi lägger snittet beror på om vi behöver ta bort hud eller ej. I de fall då vi enbart behöver avlägsna fettkuddar läggs ett snitt på det undre ögonlockets insida och därefter tas fettet bort. Om vi däremot behöver ta bort fettkuddarna samt strama upp huden läggs snittet precis under nedre ögonfransarna. Fettkuddarna minskas och hud och muskulatur sträcks upp.

Behandlingslängd

Ingreppet tar ungefär 45 minuter att genomföra och du får narkos. När bedövningen släpper kan du känna viss smärta, men denna släpper redan efter någon timme.

Efter behandling

Dagarna efter

Redan efter en vecka kan vi ta bort stygnen och ärret kommer knappt bli märkbart eftersom det ligger precis under ögonfransarna. Det kan vara ömt och spänna runt ögat i någon vecka. Svullnad och blåmärken kan minimeras genom att du lägger is på ögonen några gånger om dagen. Under natten kan du minska svullnaden genom att ligga med huvudet i högläge.

Förhållningsråd

Du kommer inte att kunna använda kontaktlinser på några veckor och du kan ha svårt att se på TV de första dagarna. Om det känns jobbigt den första perioden ska du komma ihåg att det känns mycket bättre när svullnaden gått ned. Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Inför din hemgång kommer din doktor att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Vanliga frågor & svar

Inför operation

Vad består plastikkirurgi för påsar runt ögonen av?

Under en behandling mot påsar under ögonen tas eventuella fettkuddar bort under ögonen och huden och muskulaturen stramas upp för att ge ett piggare och mer ungdomligt utseende.

Vem är en lämplig kandidat för plastikkirurgi för påsar runt ögonen?

Den som upplever att de påsiga ögonlocken ger ett trött och eller åldrat utseende.

Hur länge håller resultatet?

Precis som alla typer av ingrepp, så är resultatet individuellt. Kroppens naturliga åldrande fortsätter och kommer så småningom att förändra resultatet, men genom plastikkirurgi för påsar runt ögonen får du en ny utgångspunkt.

Narkos

Används narkos under ett ingrepp?

Ögonlocksplastik görs både under narkos och lokalbedövning, men vi föredrar att göra det i lätt narkos, då många upplever det som väldigt obehagligt när någon “pillar” vid ögonen.

Finns det risker med att bli sövd under ingreppet?

För en frisk och hälsosam individ är risken för att ta skada relaterat till narkos mycket låg. Dessutom undergår du som ska sövas en grundlig riskbedömning av narkosläkaren före ingreppet.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca 1 timme.

Operation

Hur snabbt läker området under ögonen efter en operation?

Vanligtvis brukar svullnaden vara som störst de efterföljande 2–3 dagarna för att sedan försvinna successivt. Området läker snabbt och redan efter en vecka kan vi ta bort stygnen.

Hur synliga är ärren efter ingreppet?

Ärret blir knappt bli märkbart då det ligger precis under dina ögonfransar.

Kommer jag att ha ont efter operationen?

Vanliga besvär efter operationen är svullnad, blånad och ömhet i området under första tiden. När bedövningen släpper kommer du eventuellt att uppleva viss smärta de första timmarna eller dagarna.

Har du fler frågor? Hör av dig till oss så kommer vi se till att försöka besvara din fråga så gott vi kan. Kontakta oss via vår kontaktsida, antingen vi mail eller telefon. Kontakta oss

PATIENTBERÄTTELSER

Ta Steget & Lev Lycklig

“När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig”

Om en vännina funderar på en skönhetsbehandling så skulle jag rekommendera Bellakliniken

“Jag hade inte velat ändra någonting.”

Jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen.

“Hur upplever jag mig själv? Det är jag!”

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 mån