Ögonlocksplastik

Om du önskar en piggare blick

Hängiga ögonlock gör att du ser tröttare ut än du känner dig.
Boka en konsultation så berättar vi mer om hur du får en piggare blick med ögonlocksplastik.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

20 års erfarenhet

Medlem i SFEP

Ett naturligt piggare intryck

Dina ögon säger mycket och är det första man lägger märke till. Hur dina ögon ser ut gör ett starkt intryck. Om dina ögonlock hänger kan du exempelvis upplevas som tröttare än du känner dig. Det kan även förminska ditt synfält. Vi hjälper dig.

Varför ögonlocksplastik hos Bellakliniken?

 

Vi har utfört otaliga ögonlocksoperationer för lika många nöjda kunder. Det är just denna erfarenhet som gör att många väljer oss för att få en piggare blick.

Vi har i över 20 år hjälpt våra kunder få piggare ögon – och vi kan hjälpa dig med!

Process och resultat

 

På bara 45 minuter kan vi avlägsna hudöverskottet i dina ögonlock så att du ser piggare ut – med diskreta ärr gömda i den naturliga globlinjen.

Ögonlocksplastik

Information

Du behöver inte bestämma dig idag, men varför inte börja med en konsultation?

Möt vår kirurg

Hur ögonlocksplastik går till på Bellakliniken

Konsultationen

Genomgång och kontroll

Först får du träffa din kirurg och tillsammans går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Efter det genomförs en allmän hälsokontroll.

Undersökning

Efter hälsokontrollen utför kirurgen en noggrann undersökning av ditt ögonparti för att kunna individanpassa ingreppet och uppnå det efterlängtade resultatet.

Information

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ingreppet går till och vad du bör tänka på både inför och efter en eventuell operation. Efteråt går du hem och tar ditt beslut i lugn och ro.

Operationsdagen

Mottagandet

När du kommer till oss på operationsdagen möter vi dig i dörren och leder dig till operationssalen. När du känner dig redo påbörjar vi ingreppet.

Operationen

Först administrerar vi narkos. Efter att du somnat lägger vi ett ovalt snitt på de övre ögonlocken och avlägsnar huvöverskott och eventuellt fett.
Ögonlocksplastiken är klar på ungefär 45 minuter.

Uppvaknandet

Hos oss är du alltid i trygga händer och när du vaknar från narkosen finns vi vid din sida. Du kan uppleva viss smärta, men den brukar släppa redan efter någon timme. När du känner dig redo kan du åka hem, men förbered gärna skjuts. Inför hemgången kommer du att få tips och råd som är viktiga för läkningsprocessen.

Tiden efter

Så mår du efteråt

Det kan vara ömt och spänna runt ögonen i någon vecka efter operationen. Som en konsekvens kommer du inte att kunna använda kontaktlinser på några veckor. Ljuskänsligheten kan även göra det obekvämt att se på TV de första dagarna.

Läkningsprocess och förhållningsråd

För att minimera svullnaden och uppkomsten av blåmärken kan du kyla med is några gånger om dagen under de första dagarna. Vi rekommenderar också att du sjukskriver dig i två veckor efter operationen. Om du skulle känna dig redo kan du återgå till jobbet innan dess.

Återbesök och kontroller

Efter en vecka utförs en läkningskontroll där stygnen tas bort. Ärren kommer inte att vara synliga då de ligger i den naturliga globlinjen. Tre månader senare träffas vi igen för slutkontroll och om behov skulle finnas kan eventuell justering göras enligt överenskommelse.

Risker Plastikkirurgi

Liksom vid alla operationer finns det vid plastikkirurgiska ingrepp alltid risker för komplikationer och biverkningar. De vanligaste medicinska riskerna är infektion och blödning, men det finns också en estetisk risk att resultatet inte motsvarar förväntan. Det är viktigt att man som patient är medveten om och accepterar de risker som finns och att man väger riskerna mot de fördelar man ser för att kunna ta ett välgrundat beslut.

Medicinska risker

Vi övervakar våra patienter noga timmarna efter operation och åtgärdar eventuella medicinska komplikationer som infektioner och blödningar med hjälp av antibiotika och blodstillande kompressionsförband. Tillfälliga blåmärken vid operationsområdet är vanliga under de första dygnen och vid bukplastik kan också vätskeansamling förekomma. Känselförändringar eller risker vid narkos är beroende av hälsotillstånd och diskuteras vid konsultationsbesöket. Sannolikheten att drabbas av allvarliga hälsokomplikationer vid plastikkirurgi är mycket ovanligt.

Estetiska risker

Det upplevda resultatet av ett plastikkirurgiskt ingrepp är personligt. Missnöje med asymetri och ärr som är mer framträdande än förväntat förekommer. Den slutliga bedömningen av resultatet görs efter ett år. Fula ärr kan oftast åtgärdas, men det är viktigt att ha realistiska förväntningar.

Kundrecensioner

Google Reviews
3.7

Pris

Ögonlocksplastik

Se prislistan för aktuella priser

Resultatet i fokus

Som kund till Bellakliniken kan du alltid vara trygg med de operationer som vi utför. Vi är specialister med lång erfarenhet, följer upp resultatet noga och gör justeringar vid behov.

hero_woman2_v1Rityta-2 2 (2)

Frågor och svar om ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Narkos

Ögonlocksplastik

Hur går ögonlocksplastik till?

Under en ögonlocksplastik tar vi bort hudöverskottet på de övre ögonlocken, samt en liten mängd utbuktande fett.

Vem är en lämplig kandidat för ögonlocksplastik?

Alla som upplever att de har fått ett trött eller åldrar utseende på grund av hängiga ögonlock.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Din blick kommer att se piggare ut – dessutom är ärren nästan osynliga eftersom att de kommer ligga i den naturliga globlinjen. Andra kommer inte kunna se att du gjort ett ingrepp.

Kommer jag att ha ont efter ögonlocksplastik?

När bedövningen släpper kommer du eventuellt att uppleva viss smärta, något som släpper redan efter någon eller några få timmar. Därefter kan ögonpartiet kännas svullet och spänt.

Hur länge håller ögonlocksplastik?

Precis som alla typer av ingrepp, så är resultatet individuellt. Då vi inte kan stoppa kroppens naturliga åldrande kan resultatet att förändras över tid, men genom ögonlocksplastik får du en ny utgångspunkt. Man kan alltid göra en ny ögonlocksoperation längre fram i tiden.

Går det att operera övre och nedre ögonlocken samtidigt?

Ja, det går att operera övre och nedre ögonlocken samtidigt.

Kan man stänga ögonen efter en ögonlocksoperation?

Självklart. Vi ser alltid till att inte ta bort mer hud än att du kan blunda efteråt.

Narkos

Måste jag vara sövd under operationen?

Nej, men det rekommenderas. Narkos som administreras av en erfaren narkosläkare ger den säkerhetsnivå som rekommenderas under operationen.

Finns det några risker med att bli sövd?

Innan en patient sövs utförs en grundlig riskbedömning av narkosläkaren. Om läkaren bedömer att det finns risk att du tar skada av narkosen genomförs inte operationen. Risken att någonting negativt inträffar är med andra ord extremt låg för en fullt frisk person.

Hur länge kommer jag vara sövd?

Du kommer att vara sövd i ca en timme.

Välkommen att kontakta oss med dina frågor och funderingar

Välkommen att ring eller mejla oss. Eller fyll i formuläret på vår kontaktsida så återkommer vi till dig så fort vi får möjlighet.

Vill du delbetala din behandling?

Kostnadsexempel

För ett lån på 50 000 kr med 0% i kreditränta, med återbetalningstid 24 mån, administrativ avgift 45 kr/mån och uppläggningsavgift 695 kr, blir den effektiva räntan 3,45%. Totalt belopp att återbetala blir 51 775 kr, d v s 2 157 kr/månad.

Individuell räntesättning bestäms efter kreditprövning, f n 0 - 12,45%. Se räkneexempel ovan för mer info samt effektiv ränta.

OBS! Denna möjlighet gäller endast kunder som är bosatta i Sverige.

Välkommen till en klinik utöver det vanliga

Med vår långa erfarenhet vet vi hur viktigt det är med trygghet. Du får en personlig kirurg som följer dig hela vägen. Allt för att du ska känna dig trygg och omhändertagen från vår första kontakt till den sista – eller nästa!

Vi möter dig i dörren och visar dig rätt, ser till att du har allt du behöver vid övernattning och serverar god frukost på sängen efter önskemål. När du lämnar Bellakliniken efter avslutad behandling finns vi alltid nära till hands för att svara på dina frågor och kontrollera läkningsprocessen.

Välkommen till en vacker, hotellinspirerad miljö med havet som granne, där vi utför skönhetsoperationer i världsklass med målsättningen att du ska bli glad och nöjd med dina nya spegelbild – och trivas under din vistelse.

Har du något du vill förändra som vi kan hjälpa dig med?
Välkommen till vår klinik i centrala Helsingborg.

Google Reviews 4.1

Din trygghet

Läs mer om oss