Rumplyft

Förändrar mer än ditt utseende

Ett rumplyft kan göras om man efter en stor viktnedgång har kraftig överskottshud på rygg och rumpa. Det brukar göras av personer som gått från att vara kraftigt överviktiga och som sedan har gått ned mycket i vikt. Vid ett stort viktras kan det vara svårt för huden att hinna dra ihop sig, vilket kan leda till att rumpan går förlorad och att huden blir slapp och hängig.

Behandlingen

I samband med rumplyftet eller stusslyftet avlägsnas överflödig hud och den underliggande muskulaturen sträcks till. Det är även vanligt att kombinera rumplyftet med en fettsugning och fettransplantation. Snittet läggs på bålens baksida precis ovanför rumpans övre region. Operationen genomförs i narkos och tar ca 2 timmar.

Rumplyft

Fakta & Pris

  • Operationstid: Ca 1-2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: 60 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför rumplyft

Undersökning

Du kommer att få träffa din kirurg under en konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål. Vi berättar mer kring hur ett rumplyft går till samt informerar om vad du bör tänka på innan operationen. Det är väldigt viktigt att du är fullt frisk och därför kommer du få genomföra en allmän hälsokontroll och undersökning inför operationen.

Välja rätt storlek

Det är också viktigt att du undviker att röka i fyra veckor före samt två veckor efter operationstillfället, eftersom rökning kan försämra sårläkningen.

Att tänka på

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur ett rumplyft går till och går igenom vad du bör tänka på inför en operation, samt vad du bör veta om bandage och förhållningsregler.

Efter rumplyft

Dagarna efter

Efter att du har genomgått ett rumplyft kommer du få instruktioner och rekommendationer från din kirurg. Det är vanligt att man upplever en viss smärta strax efter operationen, vilket sedan kommer avta för varje dag som går. Inom en veckas tid brukar smärtan i regel ha försvunnit. Du kommer att kunna ta smärtstillande tabletter som till exempel Alvedon och Panodil. Känseln kring rumpan blir vanligtvis nedsatt strax efter operationen, men där känseln successivt kommer förbättras under första året.

Förhållningsråd

När du kommer hem efter din operation är det essentiellt att du inte blir sängliggande eftersom det kan finnas risk för proppbildning. Du kan röra på dig men du bör inte anstränga dig fysiskt. Efter några dagar kan du dock börja gå korta promenader i lugn takt.

Återbesök

Du bör helt avstå från träning de 6 första veckorna efter operationen. Du kan räkna med att börja arbeta igen efter drygt 2-4 veckor beroende på vad du har för typ av sysselsättning.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 år