Ögonlocksplastik

Dina ögon säger mycket. De är en viktig del av kroppen eftersom det är något av det första vi ser hos en annan människa. Muskulaturen runt ögat blir svagare med åldern vilket kan få ögonlocken att hänga och dina ögon att se mindre och tröttare ut. Påsar under ögonen beror på att hudens elasticitet minskar och fett buktar fram. Dessa förändringar kring ögat får många att se äldre ut än de känner sig och då är ögonlocksplastik räddningen.

Det finns idag effektiv plastikkirurgi för hängande ögonlock och påsar runt ögonen. Ögonlocksplastik är något Bellakliniken har stor erfarenhet av. Du kan välja att operera övre eller undre ögonlocken eller båda två samtidigt.

INFÖR

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av din hy.

Under

Vi tar bort hudöverskottet och en del buktande fett genom ett ovalt snitt på de övre ögonlocken. Ingreppet tar ungefär 45 minuter att genomföra och du får narkos. När bedövningen släpper kan du känna viss smärta, men denna släpper redan efter någon timme.

EFTER

Redan efter en vecka kan vi ta bort stygnen och ärret kommer knappt bli märkbart eftersom det ligger i den naturliga globlinjen.

Det kan vara ömt och spänna runt ögat i någon vecka. Svullnad och blåmärken kan minimeras genom att du lägger is på ögonen några gånger de första dagarna. Under natten kan du minska svullnaden genom att ligga med huvudet i högläge.

Du kommer inte att kunna använda kontaktlinser på några veckor och kanske inte kunna se på TV de första dagarna. Om det känns jobbigt den första perioden ska du komma ihåg att det känns mycket bättre när svullnaden gått ned.

Fakta & pris ögonlocksplastik

  • Operationstid: Ca 1 timme
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 1 vecka
  • Pris: 21 000 kr
Boka konsultation

FINANSIERA DIN OPERATION MED

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras www.medicalfinance.se.
Vi har en direkt länk till ansökningsformuläret här
Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00

Läs mer om ansökningsprocessen på vår egen hemsida här