Dubbelhaka

När fett samlas under hakan kan vi få det som ofta kallas dubbelhaka. Det kan uppstå hos såväl överviktiga som hos smala personer men blir vanligare med stigande ålder. När skinnet hänger och käklinjen försvinner kan vi uppleva att vi ser tröttare ut än vad vi är. Genom en operation kan du få fram din profil igen med ett väldigt bra resultat. Vi kan även korrigera storleken på hakan samt missbildningar genom operation.

Inför

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av ditt ansikte.

Under

Vid ansamling av fett under hakan som gett upphov till dubbelhaka genomförs en mindre fettsugning, ibland i kombination med en ansiktslyftning eller en halssträckning. Vilken operation vi utför beror på dina förutsättningar, till exempel hudstruktur och ålder. Unga människor har ofta en så pass elastisk hud att det räcker med en fettsugning för ett bra och säkert resultat medan man, hos äldre, ofta kombinerar fettsugningen med ett ansiktslyft eller halssträckning.

Via tre korta snitt, under hakspetsen och vid öronsnibbarna, suger vi bort överflödsfettet med mycket tunna kanyler. Huden på halsen har vanligtvis en väldigt god förmåga att krympa och anpassa sig till rätt storlek efter ingreppet.

Fettsugning på halsen tar cirka 45 minuter och du får en lätt narkos samt lokalbedövning under ingreppet.

Om man istället behöver sträcka huden på halsen behövs en halssträckning, ibland som en del av en ansiktslyftning. För information om dessa ingrepp se ansiktslyft.

EFTER

Du får ett kompressionsförband som du bär i en vecka för att minska svullnaden. Hur du kommer att känna dig och hur snabbt du kommer att läka beror på din hudkvalitet, men tekniken som vi använder gör att smärtor och blåmärken reduceras till minsta möjliga.

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Fakta & pris ansiktslyft

  • Operationstid: Ca 2 timmar
  • Sjukskrivning: Ca 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 1 och 2 veckor
  • Pris: 52 000:-
Boka konsultation

Priser dubbelhaka och slapp hals

Dubbelhaka ……………………………52 000 kr

FINANSIERA DIN OPERATION MED

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras ansökningsformuläret.
Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00