Läppförstoring

Läpparna kan upplevas som sensuella och mjuka, men också som snipiga om de är tunna eller smala. Genom en läppförstoring kan du återfå drag som du ser som en del av dig själv. Du kan även komma till rätta med något som du vantrivts med under hela livet.

Vi på Bellakliniken har stor erfarenhet av läppförstoring. Det finns idag några olika varianter av ingrepp för att förstora, eller på annat sätt förända, utseendet av läpparna. Vi har valt två metoder som visat sig helt säkra, och utan risk för komplikationer på lång sikt; Restylane/Juvèderm och kroppseget fett.

Läppförstoring med Restylane /Juvederm

Den enklaste och billigaste metoden att förstora läppar, förbättra konturen och öka fylligheten är att lägga in Restylane/Juvèderm. Dessa består av en kroppsegen substans (hyaluronsyra) som är väldokumenterad och säker. Du behöver inte vara orolig för att du ska få en reaktion. När Restylane/Juvèderm injiceras får du fylliga läppar direkt med ett väldigt bra resultat.

Inför läppförstoring med Restylane/Juvederm

Vid konsultationen träffar du vår plastikkirurg eller en sjuksköterska och vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Du får information om hur behandlingarna går till och vi kommer överens om vilket alternativ som passar dig bäst. Om du har bestämt dig för Restylane/Juvèderm kan det ges direkt. Om du istället önskar förstoring med kroppseget fett bokar vi in en tid för operation.

Läppförstoring  med Restylane/Juvederm – så går det till

Inför injektionen använder vi en bedövningssalva som så önskas. Idag innehåller Restylane/Juvèderm lokalbedövningsmedel, därför är ingreppet inte särskilt smärtsamt. Vi injicerar Restylane/Juvèderm i läpparna efter dina önskemål om utseende och form. En lätt rodnad och blåmärke kan uppstå efter behandlingen men den kan sminkas över och försvinner efter några dygn.

Efter läppförstoring med Restylane/Juvederm

Eftersom Restylane/Juvèderm består av ett ämne som finns naturligt i kroppen bryts det ned och försvinner med tiden. Hur länge injektionen håller är individuellt men du kan räkna med att behöva upprepa behandlingen mellan var fjärde och var sjätte månad.

Läppförstoring med eget fett

Ett bestående resultat får du om läppförstoringen görs med eget fett. Det är en bra idé att prova en läppförstoring med Restylane/Juvèderm innan du genomgår en permanent läppförstoring med fett. På så sätt ser du hur resultatet blir och kan vara säker på att en permanent läppförstoring är något för dig.

Inför läppförstoringen

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Du får information om hur det går till och vi kommer överens om vilket alternativ som passar dig bäst. Om du har bestämt dig för en förstoring med fettimplantat bokar vi in en operationstid.
Boka tid här

Boka tid här

Så går en läppförstoring till

Vi hämtar fettet från knäets insida med en tunn fettsugningskanyl. Fettet läggs sedan in som små droppar i läpparna. Operationen sker under lokalbedövning och narkos. Ungefär 50 procent av fettcellerna överlever vid ingreppet. Därför måste man överfylla läpparna. 2–3 påfyllningar ingår i operationskostnaden.

Efter läppförstoringen

Efter operationen kan du vila hos oss en stund och därefter går det bra att åka hem. Läpparna kan vara lite ömma och om du behöver får du med dig smärtstillande tabletter. Dina läppar kommer att vara svullna i 3-4 veckor efter operationen. Håll gärna huvudet högt de närmsta dagarna för att minska svullnaden.

Inför din hemgång kommer din läkare att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Fakta LÄPPFÖRSTORING MED RESTYLANE/JUVEDERM

 • Operationstid: 20 minuter
 • Bedövning: Lokalbedövning
 • Sjukskrivning: Nej
 • Läkningskontroll: Nej
 • Slutkontroll: Nej
 • Hållbarhet: 3–6 månader
 • Pris: 3 000 – 3 600:-

Fakta läppförstoring med eget fett

 • Operationstid: 1 timme
 • Bedövning: Narkos
 • Sjukskrivning: 2–3 veckor
 • Läkningskontroll: 6 veckor
 • Slutkontroll: 3 månader
 • Pris: 20 000:-