Ansiktsplastik & ansiktslyft hos Bellakliniken

Hela livet genomgår ansiktet och hyn förändringar på grund av ålder och arv, men även sol, stress och kost påverkar hyn. En del vänder sig till oss för att de inte trivs med den förändring som skett med hyn och ansiktet över åren, andra för att komma tillrätta med något som de vantrivts med under hela livet. Ansiktet är en stor del av den vi är och att utföra ansiktsplastik påverkar inte bara vårt utseende men utan också hur vi mår. Bellakliniken utför även ögonplastik som ögonlock och påsar under ögonen för att ge dig en piggare blick men också för att åtgärda problem med exempelvis hängande ögonlock.

På Bellakliniken har vi stor erfarenhet av ansiktsoperationer av olika slag. Varje person är unik och oavsett anledning kan du vända dig till oss för hjälp.

Boka tid här

Ansiktslyft

Känner du inte riktigt igen dig i spegeln? Åldrandet går inte att stoppa, men ett ansiktslyft suddar bort många år. Det ger dig dina ungdomliga och naturliga drag tillbaka. Ansiktet visar du upp varje dag. Och om rynkor, hängiga kinder eller påsar under ögonen hindra dig från att må bra så finns det hjälp.

Att hudens elasticitet minskar med åldern är helt naturligt, men ett ansiktslyft kan få dig att känna dig både piggare och snyggare. Vid ett ansiktslyft sträcks den ytliga ansiktsmuskulaturen och huden stramas upp. Det är självklart att du inte ska se opererad eller konstgjord ut – bara yngre och fräschare.

Läs mer om ansiktslyft

Haka och hals

Dubbelhaka är en förändring av utseendet som inte är så smickrande. Men genom en operation kan du få din ungdomliga profil tillbaka igen, med ett väldigt bra resultat. Dubbelhaka uppstår när fett samlas under hakan. Om käklinjen försvinner och skinnet hänger gör det ofta att du ser tröttare och äldre ut än vad du är. Både överviktiga och smala personer kan få dubbelhaka, men det blir vanligare med stigande ålder. Vilken typ av operation vi gör beror på dina förutsättningar, som hudstruktur och ålder. Unga har ofta en så pass elastisk hud att det räcker med fettsugning. För äldre kombinerar vi fettsugning med ett ansiktslyft eller halssträckning för ett bra resultat.

Läs mer om haka och hals

LÄPPFÖRSTORING

Hur ser vackra läppar ut? Det är bara du själv som kan svara på den frågan. Men mjuka och sensuella läppar upplevs ofta som attraktiva. Tunna, smala läppar gör lätt munnen snipig, och man kan se lite sur ut. Genom en läppförstoring kan vi både öka fylligheten och förbättra konturen på dina läppar. Kanske vill du rätta till något du vantrivs med, eller bara få just det utseende som passar din personlighet.

På Bellakliniken har vi stor erfarenhet av läppförstoring och har två säkra metoder: Restylane/Juvèderm och kroppseget fett. Enklast är att injicera Restylane/Juvèderm, då får du fylliga läppar direkt med ett väldigt bra resultat. Om läppförstoringen görs med eget fett blir resultatet bestående.

LÄS MER OM LÄPPFÖRSTORING

PANNLYFT

Rynkor och djupa veck gör att vi kan se trötta och allvarliga ut. Kanske har du till och med fått kommentarer om att du ser arg eller bekymrad ut. Genom ett pannlyft får du ett piggare och ungdomligare utseende. När vi blir äldre förlorar huden i pannan sin elasticitet och ögonbrynen sjunker. För att hålla ögonbrynen uppe lyfter vi med pannas muskler – vilket på sikt ger veck i pannan. Rynkor mellan ögonen får vi när vi kisar mycket. Vid ett pannlyft sträcks muskulaturen och huden uppåt. Vecken och rynkorna slätas ut.

LÄS MER OM PANNLYFT

ÖGONLOCKSPLASTIK (ÖGONLOCKSOPERATION)

Ögonen är det första vi ser. Det sägs att de är själens spegel, och alla vill vi möta världen med glada pigga, ögon. Men om dina ögonlock hänger kan dina ögon se både trötta och mindre ut. Samma trista effekt har påsar under ögonen. Med åldern blir muskulaturen runt ögat allt svagare och hudens elasticitet minskar. Förändringarna får oss att se äldre ut. Men effektiv hjälp finns och den heter: ögonlocksplastik. Bellakliniken har stor erfarenhet av ögonlocksplastik, både mot hängande ögonlock och påsar runt ögonen. Redan efter en vecka tas stygnen och du får din pigga, ungdomliga blick åter.

LÄS MER OM ÖGONLOCKSPLASTIK

PÅSAR UNDER ÖGONEN

Alla vill ha vackra och pigga ögon, för ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket. Om du har påsar under ögonen kan du uppfattas som både äldre och tröttare än du känner dig. Puffiga påsar under ögonen beror på att hudens elasticitet minskar och fett buktar fram. Att partiet kring ögonen förändras när vi blir äldre är naturligt, men det kan vara besvärande och påverka självförtroendet. På Bellakliniken har vi stor erfarenhet av ögonlocksplastik – som är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Redan efter en vecka efter ingreppet tar vi bort stygnen. När du ser dig i spegeln möts du av ett fräschare du med naturligt pigga ögon.

LÄS MER OM PÅSAR UNDER ÖGONEN

ÖRONPLASTIK

Öron är en del av utseendet som man oftast inte lägger märke till. Men i vissa fall kan de vara framträdande och göra utseendet mindre attraktivt. Personer med avvikande öron tror ofta att just öronen är det som andra ser direkt. Vilket ofta påverkar självförtroendet. Anledningen till att man inte trivs med sina öron kan vara flera. De har till exempel en ovanlig form eller står ut från huvudet. Men med öronplastik går det både att omforma öronen och korrigerar deras placering. Oavsett orsak utför vi öronplastik för att estetiskt förändra utseendet. Vi opererar både vuxna och barn.

LÄS MER OM ÖRONPLASTIK