Bli av med hudöverskottet - för gott

Patienter som genomgår extrem viktnedgång efter obesitaskirurgi eller efter att ha bantat, genererar ofta ett generande hudöverskott i flera kroppsdelar tex övre och nedre delen av överkroppen samt armar och lår. Huden har en fantastisk förmåga att tänja sig i takt med att man går upp i vikt men efter stor viktuppgång är det sällan huden kan dra sig samman när man går ner i vikt igen. Det beror på att huden mister sin elasticitet.

För kvinnor kan det betyda att man får ett stort hudöverskott på mitten av ryggen. Hudöverskottet lägger sig som ett eller flera veck nedanför BH-kanten. Dessa kvinnor kan även besväras av hängande bröst. Många upplever detta som kosmetisk generande. I tillägg är det inte ovanligt att patienterna i värsta fall får fysiska besvär med exem, svamp och sår i de hudveck som bildas. Det kan också vara svårt att hitta en BH och kläder som passar.

Med ett övre bodylift kan man delvis återskapa ryggen och bröstens ursprungliga form genom att ta bort hudöverskottet.

Inför

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går genom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. Placering av ärr diskuteras noga med kirurgen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av bröst och ryggområdet.

Under

Operationen utförs som en kombination av rygglyft och bröstlyft, där man tar bort ett cirkulärt hudöverskott på mitten av ryggen och på bröstet i en och samma seans. Man utför i regel bröstlyft först, det görs i ryggläge. Patienten vänds därefter till magläge och rygglyftet utförs. På ryggen strävar man efter en horisontal placering av ärret i BH-linjen. Hos kvinnor kallas denna delen av operationen därfor också for braline back lift. På brösten blir ärren formade som ett ankare. Genom ett övre bodylift kommer du uppnå följande:

uppstramning av huden mitt på ryggen
borttagning av hudveck under BH-kanten
uppstramning av huden mellan ryggen och brösten
bröstlyft
Operationen tar 3-5 timmar beroende på omfattning, den görs i narkos. Du får ett eget rum på Bellakliniken och stannar 1-2 nätter och vår sjuksköterska tar hand om dig. Det är bra om någon kan hämta dig på kliniken när du ska åka hem samt att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna efter operationen då du kan ha ont och är trött.

Efter

Du får en sport-BH på kliniken som du ska bära dygnet runt i cirka en månad eller så länge du är svullen. Därefter ska BH-en bäras dagtid i ytterligare en månad (du får två stycken, vill du ha fler så kan du köpa det till förmånligt pris). Det opererade området kommer att vara svullet och ömt och vi tillhandahåller smärtstillande. Läkningen går snabbare om du återgår till ditt normala liv så fort som möjligt efter hemkomsten. Räkna med att vara sjukskriven 3-4 veckor efter operationen beroende på vilken typ av arbete du har. Under de första veckorna bör du dock undvika tunga lyft och hård träning.

Du kommer tillbaka till oss på Bellakliniken för kontroll efter sju och 14 dagar. Svullnaden och ärren kan vara väl synliga i flera månader men det är helt normalt och lägger sig med tiden. Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Detta är en operation som kräver tålamod och det tar cirka 1 månad innan svullnaden börjar lägga sig. Efter cirka 3 månader träffas vi för en slutkontroll och vid den tidpunkten ska fettsugningen ha lett till ett jämt och fint slutresultat.

Fakta & pris övre bodylift kvinna

  • Behandlingstid: Ca 3-5 h
  • Sjukskrivning: 3-4 Veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 7 och 14 dagar
  • Pris: fr. 100 000:-
Boka konsultation

Finansiera din operation med

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras ansökningsformuläret.
Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00