BLI AV MED HUDÖVERSKOTTET
- FÖR GOTT

larplastik_insidan_1

LÅRPLASTIK PÅ INSIDAN

Patienter som genomgår extrem viktnedgång efter obesitaskirurgi eller efter att ha bantat, genererar ofta ett generande hudöverskott i flera kroppsdelar tex övre och nedre delen av överkroppen samt armar och lår. Huden har en fantastisk förmåga att tänja sig i takt med att man går upp i vikt men efter stor viktuppgång är det sällan huden kan dra sig samman när man går ner i vikt igen. Det beror på att huden mister sin elasticitet.

För många patienter kan det betyda att man får ett stort hudöverskott på insidan av låret, som skaver mot varandra och dallrar så snart benen er i rörelse. Många upplever detta som kosmetiskt generande. I tillägg är det inte ovanligt att patienterna i värsta fall får fysiska besvär särskilt i förbindelse med träning. Det kan också vare svårt att hitta kläder som passar.

Med en lårplastik på insidan kan man delvis återskapa lårets form genom att ta bort hudöverskottet.

INFÖR DIN LÅRPLASTIK

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går genom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. Placering av ärr diskuteras noga med kirurgen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av låret.

LÅRPLASTIK - SÅ GÅR DET TILL

Operationen utförs genom att man tar bort hudöverskottet på lårets insida. Man utför operationen i ryggläge. Genom en lårplastik kommer du uppnå följande:

  • uppstramning av huden på lårets insida

Operationen tar 1,5-2,5 timmar beroende på omfattning. Den görs i narkos. Operationen kan kombineras med fettsugningoch tex lårplastik på utsidan. Du får ett eget rum på Bellakliniken och stannar 1 natt och vår sjuksköterska tar hand om dig. Det är bra om någon kan hämta dig på kliniken när du ska åka hem samt att någon hjälper dig de första dagarna efter operationen då du kan ha ont och är trött.

larplastik_insidan_2
larplastik_insidan_3

EFTER DIN LÅRPLASTIK PÅ INSIDAN

Du får en maggördel på kliniken som du ska bära dygnet runt i cirka en månad efter ditt rumplyft eller så länge du är svullen. Därefter ska maggördeln bäras dagtid i ytterligare en månad (du får två gördlar på kliniken, vill du ha fler så kan du köpa det till förmånligt pris). Det opererade området kommer att vara svullet och ömt och vi tillhandahåller smärtstillande. Läkningen går snabbare om du återgår till ditt normala liv så fort som möjligt efter hemkomsten. Räkna med att vara sjukskriven 2-3 veckor efter operationen beroende på vilken typ av arbete du har. Under de första veckorna bör du dock undvika tunga lyft och hård träning.

Du kommer tillbaka till oss på Bellakliniken för kontroll efter 7 och 14 dagar. Svullnaden och ärren kan vara väl synliga i flera månader men det är helt normalt och lägger sig med tiden. Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

FAKTA LÅRPLASTIK PÅ INSIDAN

  • Operationstid : 1,5-2,5 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Övernattning: 1 natt
  • Sjukskrivning:  2-3 Veckor
  • Läkningskontroll: 7 och 14 dagar
  • Slutkontroll:  3 månader
  • Pris: fr. 54.000 kr

FINANSIERA DIN OPERATION MED

medical-finance-logo

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras hemsida.
Gå direkt till ansökningsformuläret
.

Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00