BLI AV MED HUDÖVERSKOTTET
- FÖR GOTT

brostlyft_kvinnor_1

BRÖSTLYFT - KVINNOR

Patienter som genomgår extrem viktnedgång efter obesitaskirurgi eller efter att ha bantat, genererar ofta ett generande hudöverskott i flera kroppsdelar tex övre och nedre delen av överkroppen samt armar och lår. Huden har en fantastisk förmåga att tänja sig i takt med att man går upp i vikt men efter stor viktuppgång är det sällan huden kan dra sig samman när man går ner i vikt igen. Det beror på att huden mister sin elasticitet.

För kvinnor kan det betyda att man förlorar mycket volym i brösten och att de får hängbröst. Många upplever detta som kosmetiskt generande. I tillägg är det inte ovanligt att patienterna i värsta fall får fysiska besvär med eksem, svamp och sår i hudvecken under brösten. Det kan också vara svårt att hitta en BH och kläder som passar.

Med ett bröstlyft kan man delvis återskapa bröstens ursprungliga form genom att ta bort hudöverskottet.

INFÖR DITT BRÖSTLYFT

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går genom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en operation går till och vad du bör tänka på. Placering av ärr diskuteras noga med kirurgen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av bröst.

BRÖSTLYFT - SÅ GÅR DET TILL

Operationen utförs genom uppstramning av brösthuden. Det görs i ryggläge. Ärren formas som ett ankare. Genom ett bröstlyft kommer du uppnå följande:

  • uppstramning av brösthuden
  • återskapande av bröstens ursprungliga form
  • central placering av bröstvårtan

Operationen tar 1,5-2 timmar beroende på omfattning, den görs i narkos. Kombineras den med rygglyft kallas operationen övre bodylift. Du får ett eget rum på Bellakliniken och stannar 1 natt och vår sjuksköterska tar hand om dig. Det är bra om någon kan hämta dig på kliniken när du ska åka hem samt att någon hjälper dig i hemmet de första dagarna efter operationen då du kan ha ont och är trött.

brostlyft_kvinnor_2
brostlyft_kvinnor_3

EFTER DITT BRÖSTLYFT

Du får en sport-BH på kliniken som du ska bära dygnet runt i cirka en månad eller så länge du är svullen. Därefter ska BH:n bäras dagtid i ytterligare en månad (du får två stycken, vill du ha fler så kan du köpa det till förmånligt pris). Det opererade området kommer att vara svullet och ömt och vi tillhandahåller smärtstillande. Läkningen går snabbare om du återgår till ditt normala liv så fort som möjligt efter hemkomsten. Räkna med att vara sjukskriven 2-3 veckor efter operationen beroende på vilken typ av arbete du har. Under de första veckorna bör du dock undvika tunga lyft och hård träning.

Du kommer tillbaka till oss på Bellakliniken för kontroll efter 7 och 14 dagar. Svullnaden och ärren kan vara väl synliga i flera månader men det är helt normalt och lägger sig med tiden. Inför din hemgång kommer din läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

FAKTA BRÖSTLYFT

  • Operationstid : 1,5-2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Övernattning: 1 natt
  • Sjukskrivning:  2-3 Veckor
  • Läkningskontroll: 7 och 14 dagar
  • Slutkontroll:  3 månader
  • Pris: fr. 38.000 kr

FINANSIERA DIN OPERATION MED

medical-finance-logo

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras hemsida.
Gå direkt till ansökningsformuläret
.

Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00