Brazilian Butt Lift

Rumpförstoring med implantat och fett

De senaste åren har kirurgisk rumpförstoring blivit allt mer populärt, både i Sverige men också i övriga världen. Med Brazilian Butt Lift (BBL) är det möjligt att förändra eller förstora stussen. Brazilian Butt Lift (BBL) betyder att man förstorar stussens form med hjälp av kroppens egna fett.

Behandlingen

I samband med rumpförstoringen är det möjligt att skulptera om andra delar av kroppen genom fettsugning. Det går också att använda särskilda rumpimplantat där rumpan formas om samt förstoras, både som ett komplement till BBL eller som en individuell operation.

Rumpförstoring på Bellakliniken

Vid en BBL operation görs en fettsugning av områden kring rumpan där man vill ha mindre fettdepåer. Därefter läggs fettet in i den övre delen av rumpan, och ibland även ut på sidorna för att forma rumpan så som är önskvärt. En rumpförstoring kan beskrivas som att rumpan formas fram genom fettsugning av önskade fettlokalisationer såsom rygg, flanker och lår. En BBL operation pågår i drygt 2 timmar och genomförs i narkos.

Brazilian butt lift

Fakta & Pris

  • Operationstid: Ca 1-2 timmar
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 1-2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: Från 60 000 kr
Boka konsultation

Behandlingsprocess

Inför brazilian butt lift (bbl)

Undersökning

Du träffar din kirurg under en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer detaljer om hur en rumpförstoring går till och informerar dig om vad du bör tänka på före BBL operationen.

Välja rätt storlek

Då vi behöver anpassa operationen efter dina förutsättningar genomför vi en allmän hälsokontroll och undersökning vi ska komma överens om alla detaljer kring ingreppet. För oss på Bellakliniken är det viktigt att du har rätt förväntningar på rumpförstoringen. Våra plastikkirurger kommer förklara vad som är möjligt att göra utifrån dina unika förutsättningar. Det går exempelvis inte ge för stora volymer av transplanterat fett eftersom då ökar riskerna för en infektion.

Att tänka på

För att det ska vara möjligt att genomgå en rumpförstoring är det viktigt att man har ett ”normalt BMI” (Body Mass Index). Väljer man att göra metoden Brazilian Butt Lift så måste det också finnas fett kring rumpan som kan fettsugas. Det är även viktigt att du inte röker minst fyra veckor före och efter operationen.

Efter brazilian butt lift (bbl)

Dagarna efter

Efter en Brazilian Butt Lift operation med fettsugning och fettransplantation blir det endast ett par suturerade ärr som är ca tre till fyra mm stora. Om det är så att huden behöver göras mer spänd så görs det även ett kombinerat rumplyft. Då kommer det bli ett ärr utmed rumpans övre del. Du kommer få både förband och kompressionsförband över områdena som har transplanterats.

Förhållningsråd

När du kommer hem efter din operation är det essentiellt att du inte blir sängliggande eftersom det kan finnas risk för proppbildning. Du kan röra på dig men du bör inte anstränga dig fysiskt. Efter några dagar kan du dock börja gå korta promenader i lugn takt.

Återbesök

Det är normalt att vara sjukskriven 2-4 efter operationen. Har du ett arbete utan tunga lyft så kan manåtergå så fort du orkar. Efter ungefär två veckor gör vi en läkningskontroll och tar bort eventuella stygn. Tre månader senare träffas vi för en slutkontroll. Möjligheten till amning och mammografi påverkas inte efter en operation. Inför din hemgång kommer en läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Kapselgaranti ingår alltid i operationskostnaden.

Nöjd
Kundgaranti

Garanterade resultat

Det är jätteviktigt för oss att våra kunder är nöjda. Vi ser till att din behandling följs upp och justeras om behovet skulle finnas.

Delbetala din behandling

Välj önskad lånenivå och avbetalningstid för att se avbetalningsplan

Lånenivå

10 000 kr

Avbetalning

10 år