Ansiktslyft man

Det är helt naturligt att hyns elasticitet minskar med åldern. Vi får även tunnare underhudsfett vilket kan skapa rynkor, hängiga kinder, djupa veck eller påsar under ögonen. Ett ansiktslyft kan inte stoppa åldrandet men det kan vrida tillbaka klockan många år. Efter ett ansiktslyft säger många att de känner sig både piggare och yngre. För oss är det viktigt att du inte kommer att se opererad eller konstgjord ut utan bara yngre och fräschare.

Inför

Du träffar din doktor under en konsultation och går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur ett ansiktslyft går till och vad du bör tänka på. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning av ditt ansikte.

Under

Genom att sträcka den ytliga ansiktsmuskulaturen stramas ansiktet upp och huden läggs i ett nytt läge. Vi lägger snitten bakom öronen, längs örats framkant och i hårfästet för att de ska synas så lite som möjligt.

Ingreppet görs under narkos och tar ungefär två timmar. Den första natten efter operationen får du ett eget rum på kliniken där våra sköterskor tar hand om dig. Förbered gärna så att någon hämtar dig efter operationen. Det är även bra om du har någon som kan hjälpa dig i hemmet de första dagarna då du kan ha ont och är trött.

EFTER

I början kan du känna dig svullen och stel i ansiktet och du kommer eventuellt att ha blåmärken efter operationen. Det kan vara jobbigt den första tiden efter operation men du kommer att må mycket bättre så fort det börjar lägga sig. Vi rekommenderar att du är sjukskriven fram till ditt återbesök, vilket sker cirka två veckor efter din operation.

Första veckan efter operationen kommer du att bära ett ansiktsbandage, dag och natt. Andra veckan bär du bandaget endast nattetid. Detta för att minska svullnaden. Annars ska du försöka att leva som du brukar. Du ska däremot undvika tunga lyft och det är viktigt att du avstår från rökning samt att du avvaktar med fysisk träning.

Inför din hemgång kommer din doktor att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess.

Fakta & pris ansiktslyft

  • Operationstid: Ca 2 timmar
  • Sjukskrivning: Ca 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Bedövning: Narkos
  • Läkningskontroll: 1 och 2 veckor
  • Pris: 64 000 - 74 000 kr
Boka konsultation

FINANSIERA DIN OPERATION MED

Vi samarbetar med Medical Finance som erbjuder vårdfinansiering. Läs mer om villkoren på deras ansökningsformuläret.
Det går även bra att kontakta kundtjänst på nummer: 020-51 62 00