SKÖNHETSOPERATIONER:
ATT GÖRA EN PLASTIKOPERATION

SÅ GÅR DET TILL PÅ BELLAKLINIKEN

Det viktigaste är att du känner dig trygg med ditt beslut med plastikoperation och att du får prata igenom det med någon som kan svara på alla dina frågor. När du bokar en konsultation hos oss får du träffa en av våra plastikkirurger. Doktorn och du går tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar med operationen. Då görs också en individuell bedömning av dina förutsättningar för det ingrepp du vill göra. Om det är en bröstförstoring du är intresserad av får du prova ut en implantatstorlek under konsultationen. Du har alltid samma kirurg hela vägen från din första konsultation till din slutkontroll.

Operationens längd beror på vilket ingrepp som görs. Under och efter operationen övervakas du noga. Vi kontrollerar puls, blodtryck och andning. När du vaknat upp och vi ser att du mår bra får du vila i lugn och ro i ditt rum. Eftersom du varit fastande under många timmar kan det smaka bra med mat när du vaknar upp; det erbjuds smörgåsar, paj, soppa mm.

EFTER SKÖNHETSOPERATIONEN

Du får gärna stanna i ditt rum över natten, där vår sjuksköterska tar hand om dig. Det kan kännas tryggt att någon finns där för att hjälpa dig, svara på dina frågor och kanske ge dig smärtstillande om du behöver. Det är vanligt att de som gör ett lättare ingrepp, så som fettsugning, bröstförminskning och ögonlocksplastik, vill åka hem samma dag som operationen sker. Den som gör en bukplastik, bröstförstoring eller ansiktslyft bör däremot alltid stanna i ett dygn på kliniken.

Vill du boka tid för att genomföra en av våra skönhetsoperationer vi erbjuder så gör du detta efter mötet. Ibland vill man fundera över saken för att sedan ringa och boka en tid. Det brukar vara 1-3 månaders väntetid till operation. Cirka 2 veckor före operationen får du en kallelse där det står vilken tid du ska vara på kliniken. Du får också information om din operation, bland annat att du ska vara fastande inför operationen, bland annat att du alltid ska vara fastande inför en operation under narkos. Du kan alltid höra av dig till oss via telefon eller mail för att ställa frågor.

Du har naturligtvis alltid möjlighet att ångra dig, men detta måste ske senast 10 dagar innan din operationstid. Avbokning senare än så kräver ett giltigt läkarintyg. Om du skulle avboka för sent eller utebli från din operationstid måste vi debitera hela operationskostnaden.

När du kommer till oss på operationsdagen får du ett eget rum med säng, sittgrupp, tv och en fantastisk utsikt. Inför operationen får du smärtlindring i förebyggande syfte och du får även lite lugnande medicin. Du får duscha och tvåla in dig med en antibakteriell tvål. När du är hos oss vill vi att du ska trivas. Vi ser till att du har en morgonrock och varma strumpor under din vistelse. Inför operationen träffar du din doktor som ritar ut operationsområdet och du har möjlighet att ställa ytterligare frågor.

Vi rekommenderar alltid att du har någon som hämtar dig på kliniken när det är dags att åka hem. Det är även bra om du har någon som kan hjälpa dig i hemmet de första dagarna efter operationen då du kan vara trött och ha ont. Innan du går hem bokar vi tid för återbesök som görs 1–4 veckor efter operationen. Du får ett telefonnummer som du alltid kan ringa om du har frågor. Behöver du sjukskrivning så hjälper vi dig med detta.

Under ditt återbesök får du en tid för slutkontroll. Denna sker ungefär 3 månader efter operationen.