Patientberättelser

13-years-later-nordquisttekniken

13 år senare med Nordquisttekniken

Jag har varit lycklig ägare till mina fantastiska bröst i 13 år. Efter att ha fött två barn hade jag inget kvar av mina egna. Min känsla av kvinnlighet var minimal. Jag stoppade in skumgummi i min BH för att få lite kvinnliga former. Detta är ett minne som jag skrattar åt idag.

Jag ville ha en så naturlig känsla som möjligt, och inte ha ärr under brösten. Det var en av anledningarna till att jag valde att operera mig hos dr Johan Nordquist. Redan för 13 år sedan använde han sig nämligen av tekniken att gå in via armhålan. Enligt Johan skulle ärren i armhålan bli nästintill obefintliga. Men han hade faktiskt fel. De blev helt obefintliga, de syns inte alls. Det är otroligt och fantastiskt.

En annan viktig anledning var att Johan Nordquist då var den ende som använde sig av implantat som minskade kapselbildning. Jag var livrädd för kapselbildning och därför tog det faktiskt 10 år innan jag vågade operera mig. Under åren hade jag varit på konsultation hos två andra läkare, men avbokade operationerna båda gångerna.

Det var först när jag träffade Johan på konsultation som jag kände förtroende och trygghet direkt. Det hade jag inte känt hos de andra två som jag besökt. Johan använde sig dessutom av bra material och modern teknik, så det fanns inget att fundera över.

Jag känner mig fri

Johan rekommenderade mig en implantatstorlek där jag själv skulle kunna välja hur mycket brösten skulle synas beroende på hur jag klädde mig. Och så har det har verkligen varit. Vid festliga tillfällen kan jag framhäva brösten och vid mer sofistikerade tillfällen kan jag ”gömma” dem. Det är en otrolig frihet för mig.

Jag kan klä mig hur jag vill utan att behöva tänka på om BH:n syns. Om den syns så väljer jag bara att vara utan.

Jag har aldrig ångrat min operation

Det enda jag ångrar är att jag inte tog kontakt med Johan och lät honom operera mig tidigare. Jag tycker att allt är lättare för mig efter operationen.

Dorothea

Att få snyggare och större bröst var någonting jag velat länge det fanns som en daglig tanke under flera år. Någon tvekan inför själva operationen hade jag aldrig, men jag ville ändå vänta tills jag hade fått barn. En dag var det äntligen dags.

Operationen har förändrat mitt liv. Jag jättenöjd med resultatet och jag ångrar absolut ingenting. Jag brukar säga: livet är för kort för att vara missnöjd. Om det finns en möjlighet att ändra på det, gör det och lev lycklig.

Livet är för kort för att vara missnöjd. Ta steget och lev lycklig.

Var operationen skulle göras och vem som skulle operera tvekade jag inte heller om. Jag kände till Bellakliniken och dr Johan Nordquist sedan tidigare. Att gå till Johan Nordquist var ett självklart val. Alla jag känner som har gjort skönhetsoperationer har gjort dem hos Johan. Från den dagen jag kontaktade Bellakliniken tills jag blev opererad tog det bara två månader. Jag ville göra det så fort som möjligt och när kliniken fick ett återbud kontaktade de mig direkt.

I samband med bröstoperationen passade jag på att uppfylla en annan önskan. Jag ville ha fylligare läppar, men det var viktigt att det blev med ett naturligt resultat. Dr Johan rekommenderade läppförstoring med eget fett. Han berättade att om man använder eget fett blir resultatet både naturligt vackert och bestående och det var precis det jag ville ha.

Bellakliniken måste vara Sveriges snyggaste klinik. Fräscht och nytt, och med väldens vackraste utsikt över hela Öresund. När jag kom dit blev jag väl mottagen med ett eget rum med dusch och toalett, en varm morgonrock och sköna strumpor.

Personalen fanns där för mig hela tiden

Jag fick mycket stort förtroende för personalen. Dessutom var det tryggt att veta alla som arbetar på kliniken är erfarna sjuksköterskor som kunde svara på mina frågor. Inför själva ingreppet var jag bara nervös för narkosen eftersom det var första gången jag skulle sövas. Men personalen fanns där för mig hela tiden, både före och efter.

Efter en operation på Bellakliniken får man stanna kvar över natten och bli omhändertagen av en sköterska om man vill. Men allt gick jättebra och jag mådde hur bra som helst. Lycklig valde jag att åka hem samma dag. Jag visste att jag kunde ringa vilken tid på dygnet som helst, vilket var tryggt. De första dagarna efter operationen kändes det som om jag hade ordentlig träningsvärk, men värre än så var det inte.

Hur upplever jag mig själv? Det är jag!

Implantat eller inte, det är mina bröst och jag är glad att jag tog steget och förbättrade det som jag var missnöjd med. Det som jag är allra mest nöjd med är att jag faktiskt har gjort operationen. Och om det skulle vara aktuellt med en ny skönhetsoperation så finns det bara en som får göra det: dr Johan Nordquist.

Gunvor

Jag var väldigt ledsen efter min graviditet. Mina bröst har alltid varit det finaste på min kropp, så att få förstörda bröst var inte alls bra för min självkänsla. Jag skämdes till och med inför min sambo. Jag stod helt enkelt inte ut, och valde att göra någonting åt det.

Jag väntade i ett och ett halvt år i hopp om att de skulle ”dra ihop sig” och bli fina, men efter ett tag så förstod jag att jag behövde specialisthjälp.

Kliniken har ett väldigt gott rykte.

Jag har vänner som vänt sig till Johan på Bellakliniken och pratar om hur trygga de känt sig, hur fint resultatet blivit och hur trevlig personalen varit. Det kändes självklart att det var kliniken för mig. Jag skickade ett mail och fick tid veckan därpå för en konsultation.

Innan operationen var jag osäker på om jag valt rätt storlek, mest på grund av att mina vänner tyckte att det lät väldigt mycket. Det var ett svårt val. Men jag valde att lita på min magkänsla och gå upp en storlek, precis som Johan hade föreslagit. Det är det bästa val jag gjort, för mina bröst har verkligen perfekt storlek för mig.

Jag blev behandlad som en vacker prinsessa! På operationsdagen var sjuksköterskorna så snälla och förklarade väldigt tydligt hur allt skulle gå till. Jag är otroligt spruträdd men fick mycket fin behandling och de tog det verkligen i min takt när det var dags för sprutan. De fanns där och torkade mina tårar.

Jag hade inte velat ändra någonting!

När jag vaknade efter operationen var jag hungrig, trött och kissnödig. Men jag hade inte speciellt ont, det var skönt. Jag valde att sova över på kliniken. Det kändes som att bo på hotell. Det var så härligt! Utsikt över havet, ett fint eget rum, trevlig personal och … jättegoda mackor.

Efter operationen tog jag det väldigt lugnt. Jag hade mest ont av bandet över brösten och inte alls i brösten, vilket jag förväntat mig. Brösten var svullna och jag var lite orolig för om jag valt för stora. När svullnaden la sig blev jag otroligt lättad. Jag var väldigt glad att jag valt att gå upp till storleken Johan rekommenderade. De var perfekta! Det tog drygt en månad innan jag kände mig bekväm med storleken, men nu känns det att detta är mina bröst!

Det finns inte ord att förklara hur nöjd jag är. När jag köpte min första bh var känslan fantastisk. Jag känner mig kvinnlig, sexig och SÅ snygg! Och jag vågar äntligen duscha på gymmet. Det jag är mest nöjd med är hur jag känner mig. Jag är mig själv igen. Jag har blivit hel. Nu upplever jag mig som en sexig, självsäker ung kvinna. Blickarna jag får från min sambo är ju inte helt fel heller.

Jag önskar alla att få känna sig så här vackra

Jag är väldigt nöjd med min kropp nu, men skulle jag en dag behöva hjälp skulle jag utan tvekan vända mig till Bellakliniken och Johan. Och jag skulle absolut rekommendera en vän att gå till dit. Det är väldigt viktigt att känna sig trygg med kirurgen och känna att han förstår vad man vill och kunna svara på de frågor som man har. Detta är det bästa val jag gjort.

Susanne

Att operera brösten är något jag har funderat på länge, i flera år faktiskt. Jag fick mitt första barn redan när jag var 23 år och det andra fyra år senare. Efter att ha ammat båda hade jag nästa inga bröst kvar. Jag hann fylla 41 år innan jag bestämde mig, men då var det dags. Det bästa jag gjort.

Mitt val av just Bellakliniken och Johan Nordquist var inte så konstigt. Jag har bara hört bra saker om Johan.

Jag känner mig som en ny människa!

Han är bäst på bröst. Och efter att jag varit på konsultation så var jag såld. Johan kändes trygg och superkunnig.

Tiden innan operationen var det många tankar och känslor som snurrade i huvudet. Jag kände mig fåfäng för att jag valt att opera mig. Samtidigt var jag mycket nervös för själva operationen, och rädd att jag inte skulle vakna upp igen. Men alla i personalen var välkomnande och jag blev så väl omhändertagen både före och efter operationen. Det fanns inga dumma frågor som jag inte kunde ställa. Alla var supersnälla och trevliga. Ja, jag kände mig hemma och kunde vara alldeles lugn.

Det kändes att jag var i rätta händer

Den första tiden efter själva ingreppet var jobbig. Särskilt första veckan var kämpig och det gjorde ont när jag reste mig. Jag satt och sov på soffan i en vecka. Men det blev snabbt bättre och den andra veckan blev jag människa igen.

Jag är så nöjd, jag vill inte ändra på något

Efter min operation är jag en helt ny människa. Mitt självförtroende, min glädje, min hållning – allt har verkligen ändrats till det bättre. Jag är supernöjd med resultatet, brösten är perfekta. Allra mest nöjd är jag med formen och bröstens storlek. Mina bröst ser helt naturliga ut.

Om jag kan tänka mig att gå till Johan Nordquist igen – ABSOLUT! Det är det enda tänkbara för mig. Mitt råd till en väninna som funderar på att genomgå ett skönhetsingrepp är: vänta inte! Gå till Johan på en konsultation och få svar på alla dina funderingar.

Julia

Jag funderade ett par år innan jag bestämde mig för att göra en skönhetsoperation. Det var faktiskt en insikt om mig själv som fick mig att ta steget. När mitt liv började kretsa kring mina komplex tog jag mitt beslut. Jag kände att det inte var värdigt att leva så när jag istället kunde må bra med mig själv.

Nu efter min skönhetsoperation känner jag mig mer hel. Jag känner mig som mig själv. Det är en underbar känsla att kunna köpa underkläder och bikinisar och allt sitter perfekt. Känslan av att själv kunna välja om jag vill framhäva en snygg klyfta eller dressa ner är en befrielse. Jag känner mig kvinnlig.

Jag kände mig trygg

När jag väl hade tagit beslutet att göra en operation var nästa steg att välja klinik. Men det var inte svårt. Dr Johan Nordquist har ett rykte om sig att vara en av landets bästa kirurger och mina vänner och bekanta rekommenderade honom till mig. De har alla varit nöjda med sina skönhetsoperationer.

När jag kom till mottagningen för konsultation var jag först lite fundersam. Men när syster Mia tog emot mig och sa välkommen kändes det bara bra. Hos dr Johan fick jag berätta om mina tankar och prova ut storlek på implantaten. Jag bokade operationstid direkt men sedan fick jag vänta i två månader.

Även om jag visste att dr Johan är otroligt duktig och att jag var i trygga händer var jag ändå väldigt nervös och orolig innan operationen. Jag var orolig för att släppa kontrollen för en stund, men också för om jag hade valt rätt storlek på mina implantat. Nu är jag helt nöjd med att jag litade fullt ut på Johan och hans råd om storlek på implantat. När jag fick se mina nya bröst föll ett lugn över mig. Mina bröst var perfekta.

De känns som mina egna

Alla i personalen var underbara mot mig. Jag kan inte med ord beskriva hur bra bemött jag har blivit, både innan och efter operation. De svarade lugnt på alla mina frågor och såg till att jag mådde bra hela tiden. Direkt efter operationen frös jag men personalen kom snabbt med ett värmande täcke så att jag kunde somna om igen. När jag hade ont och var illamående fanns personalen vid min sida och hjälpte mig direkt när jag behövde det.

Jag åkte hem dagen efter operationen och redan då kände jag mig mycket bättre, och sedan var jag bara hemma två veckor innan jag gick till jobbet. Nu har det gått ett tag sedan operationen och jag tänker inte så mycket på den längre. Det beror mycket på att mina bröst känns som mina egna. De är väldigt mjuka och har en naturlig form. Jag är mycket nöjd med resultatet.

Jag är nöjd med mitt val

Om jag någon gång i framtiden väljer att göra en till skönhetsoperation kommer jag återvända till dr Johan Nordquist. Om en väninna funderar på en skönhetsoperation så skulle jag rekommendera Bellakliniken direkt. Jag skulle även ge henne rådet att lita på dr Johan och personalen. Alla är verkligen professionella och man kan vara trygg hos dem.