KIRURGI EFTER STOR VIKTNEDGÅNG

Patienter som genomgår extrem vitknedgång efter obesitaskirurgi eller efter att ha bantat, får ofta ett generande hudöverskott i flera kroppsdelar tex övre och nedre delen av överkroppen samt armar och lår. Huden har en fantastisk förmåga att tänja sig i takt med att man går upp i vikt men efter stor viktuppgång är det sällan huden kan dra sig samman när man går ner i vikt igen. Det beror på att huden mister sin elasticitet.

Vid Bellakliniken har Dr Tyge Tindholdt huvudansvar och specialkompetens för behandling av patienter, som har behov för hudkorrigerande ingrepp efter stor viktnedgång. Dr Tindholdt utför tex övre- och nedre bodylift, bukplastik, rumplyft, braline backlift, överarms- och lårplastik. Du är välkommen till en konsultation hos dr. Tindholdt.

BOKA TID HÄR

BODYLIFT

Har du kraftig rasat i vikt. Och är trött på din din överflödiga hud som hänger och slänger. Då är garanterat ett BodyLift det bästa alternativet. Vi väljer ett ingrepp som passar bäst för patienten. Du kan välja på; Övre bodylift (rygglift), Utvidgat övre Bodylift kvinna (rygg- och bröstlyft) Utvidgat bodylift man (rygg- och bröstlyft med vårtgårdstransplantation. Kanske räcker det med nedre horisontellt bodylift, helt enkelt en utvidgad bukplastik runt hela /horisontel buk- och sätesplastik. Även en nedre vertikalt bodylift (vertikal buk- och sätesplastik) Det går  alltid att kombinera flera ingrepp för bästa resultat.

LÄS MER OM BODYLIFT

RYGGLIFT

För många patienter kan det betyda att man får ett stort hudöverskott på mitten av ryggen. Hudöverskottet lägger sig som ett eller flera veck. Många upplever detta som kosmetisk generande. I tillägg är det inte ovanligt att patienterna i värsta fall får fysiska besvär med exem, svamp och sår i de hudveck som bildas. Det kan vare svårt att hitta kläder som passar.

Med ett rygglyft kan man delvis återskapa ryggens ursprungliga form genom att ta bort hudöverskottet.

LÄS MER OM RYGGLIFT

BUKPLASTIK MED T-SNITT

Patienter som genomgått extrem vitknedgång efter obesitaskirurgi eller efter att ha bantat, får ofta ett generande hudöverskott. Huden har en fantastisk förmåga att tänja sig i takt med att man går upp i vikt men efter stor viktuppgång är det sällan huden kan dra sig samman när man går ner i vikt igen. Det beror på att huden mister sin elasticitet.

På den nedre delen av överkroppen kan det betyda att man får ett stort hudöverskott på magen, som lägger sig som ett veck över symfysen. Venusberget hos kvinnor och mons hos män blir tungt och sjunker ner. Många upplever detta som kosmetiskt generande. I tillägg är det inte ovanligt att patienterna i värsta fall får fysiska plågor med exem, svamp och sår i de hudveck som bildas. Om hudöverskottet är i vägen kan det vara svårt att finna kläder som passar eller att träna och utföra fysisk aktivitet.

Med en bukplastik med T-snitt kan man delvis återskapa magens ursprungliga utseende genom att ta bort hudöverskottet.

LÄS MER OM BUKPLASTIK MED T-SNITT

RUMPLYFT

Har du fått ett stort hudöverskott, som gör att rumpan sjunker. Har den mist sin naturliga fyllighet och blivit platt. Många upplever detta som kosmetisk generande. Det  är inte ovanligt att patienterna i värsta fall får fysiska plågor med exem, svamp och sår i de hudveck som bildas. Om hudöverskottet är i vägen kan det vara svårt att hitta kläder som passar eller att träna och utföra fysisk aktivitet.

Med ett rumplyft kan man delvis återskapa rumpans ursprungliga utseende genom att ta bort hudöverskottet.

LÄS MER OM RUMPLYFT