BRÖSTFÖRSTORING

Om brösten känns för små eller om de blivit slappa efter en graviditet eller viktnedgång kan man välja att göra en bröstförstoring med silikonimplantat. Detta är den vanligaste plastikkirurgiska operationen, både i Sverige och i stora delar av världen. Även bröst med olika storlek kan åtgärdas med denna metod.

Bröstförstoring med silikonimplantat har gjorts sedan 60-talet. I takt med att antalet bröstoperationer ökat har kunskaperna om implantat och operationer blivit större. Idag hålls implantaten mycket god kvalité, varför resultaten är mycket goda och riskerna minimala. På Bellakliniken väljer vi nästan alltid att lägga implantatet under/bakom bröstmuskeln vilket ger vackrare bröst och minskar risken för komplikationer så som hårda eller deformerade bröst.

Som enda klinik i Skandinavien lägger vi in implantat genom armhålan med hjälp av endoskopisk operation, så kallad ”titthålsteknik”. Vi kan då göra fickan helt under ögats kontroll, vilket gör att vi har lättare att se implantatets placering, och kan se eventuella blödningar. Den postoperativa smärtan blir lindrigare och så kallad muskelpåverkan efter operationen blir avsevärt mindre. Detta är framtidens operationsmetod och den är vi alltså än så länge ensamma om i Sverige.

Bellakliniken lägger in texturerade implantat via armhålan, främst från Motiva. Vi kan lägga in silikonimplantat via armhålan med storlek upp till 1050 ml, vilket vi var först i landet med att göra.

Bellakliniken gör även bröstförstoringar med silikonimplantat upp till 1500 ml, men då läggs snittet istället under bröstet.

INFÖR DIN BRÖSTFÖRSTORING

Du träffar din kirurg under en konsultation då vi går igenom dina önskemål och förväntningar. Vi berättar mer ingående om hur en bröstförstoring går till och går igenom vad du bör tänka på innan operationen. För att kunna anpassa operationen efter dina förutsättningar gör vi en allmän hälsokontroll och undersökning då vi även kommer överens om alla detaljer kring ingreppet.

Storleken brukar vara det som är svårast att bestämma. Efter att vi gått igenom dina önskemål och förväntningar och gjort en noggrann undersökning av dina bröst och din bröstkorg rekommenderar vi en lämplig mindre och en större storlek för dig. Därefter får du prova olika protesstorlekar i bh för att se vilken storlek du trivs bäst med.

Avslutningsvis berättar vi mer ingående om hur en bröstförstoring går till och går igenom vad du bör tänka på inför en operation, samt vad du bör veta om bandage och förhållningsregler.

BRÖSTFÖRSTORING – SÅ GÅR DET TILL

I nästan alla fall läggs snittet högst upp i din armhåla. Fickan görs sedan med vår unika titthålsteknik

Implantaten läggs bakom den egna bröstvävnaden och bröstmuskeln. Därefter försluter vi snittet med stygn och tejp.

Ibland behöver man göra ett bröstlyft samtidigt som bröstförstoringen. Snittet läggs då oftast som ett så kallat ankarärr men kan ibland med mindre häng läggas runt bröstvårtan.

Operationen sker under narkos och tar ungefär en timme. Vi rekommenderar att du stannar kvar på kliniken en natt för att få hjälp av vår sköterska med bland annat smärtlindring, vilket är viktigt i början, då du har som mest ont. Förbered gärna för att någon hämtar dig på kliniken. Det är även bra om du har någon som kan hjälpa dig i hemmet de första dagarna efter operationen då du kan ha ont och är trött.

EFTER DIN BRÖSTFÖRSTORING

Brösten kommer att kännas mycket spända och stora de första dagarna efter operationen men detta minskar successivt under ett par veckor. Det är även helt normalt att det bränner runt bröstvårtorna, detta till följd av svullnaden. Efter operationen ska du bära en bygel-bh och ett elastiskt bröstband, dygnet runt i 2–6 veckor för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Dessa tillhandahålls av Bellakliniken. Du ska undvika att bära tungt de första 2–3 veckorna efter operationen och undvika att jogga och träna bröstmusklerna i 6–8 veckor.

Boka tid här

Det är normalt att vara sjukskriven två till fyra veckor efter operationen. Har men ett arbete utan tunga lyft så kan man återgå så fort man orkar. Efter ungefär två veckor gör vi en läkningskontroll och tar bort eventuella stygn. Tre månader senare träffas vi för en slutkontroll. Möjligheten till amning och mammografi påverkas inte efter en operation. Inför din hemgång kommer en läkare eller sjuksköterska att ge dig tips och råd som är viktiga för din läkningsprocess. Kapselgaranti ingår alltid i operationskostnaden.

VILL DU SE FÖRE/EFTERBILDER
PÅ VÅRA BRÖSTOPERATIONER?

Maila oss på info@bellakliniken.com

FAKTA & PRIS FÖR BRÖSTFÖRSTORING

  • Operationstid: Ca 1 timme
  • Bedövning: Narkos
  • Sjukskrivning: 2–4 veckor
  • Läkningskontroll: 2 veckor
  • Slutkontroll: 3 månader
  • Pris: 45 000:-

GELEHALLONIMPLANTAT

Bellakliniken har störst erfarenhet i Skandinavien av att lägga in geléhallonimplantat via armhålan – framtidens operationsmetod. Det ger osynliga ärr i armhålan och implantaten är de säkraste på marknaden.

Boka tid här